Depremzedeler için kan verdiler! Yabancı öğrencilerden örnek davranış

Deprem bölgesindeki yaralılar için düzenlenen kan bağışı kampanyasına  Edirne’de, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler de katıldı. İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen kampanyaya öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Depremzedeler için kan verdiler! Yabancı öğrencilerden örnek davranış

Trakya Üniversitesi’nde akademik eğitimlerine devam eden uluslararası öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Edirne’de kan bağışı kampanyası düzenledi. İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda, ‘Birlikte güçlüyüz’ sloganıyla yapılan kan bağışı kampanyasına başta Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan ve Etiyopya’dan da katılan öğrenciler, depremzedeler için kan bağışında bulundu. Gün boyu devam eden kampanyada Edirne Kan Bağışı Merkezi’ne gelen yaklaşık 30 öğrenci ve 20 personel, kan bağışladı. Kan bağışına katılan uluslararası öğrencilere, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu da eşlik etti.

Depremzedeler için kan verdiler! Yabancı öğrencilerden örnek davranış - Resim : 1

"HEPİMİZ YASTAYIZ, ÜZGÜNÜZ"

Yunanistan’ın Gümülcine kentinden gelen öğrencilerden Deniz Batuhan Hasan, "Türkiye zor günler geçiriyor. Hepimiz yastayız, üzgünüz. Biz de Edirne’de okuyan uluslararası öğrenciler olarak İl Göç İdaresi öncülüğünde bugün bir kan bağışı kampanyası düzenlemek istedik. Maddi, manevi yardımlarla böyle bağışlarla biz devletin yanında durmaya çalışıyoruz. Uluslararası öğrenciler olarak hem yurt dışında hem de ülke içerisinde bu devletin varlığını her zaman hissettik. Kendimizi hiçbir zaman yabancı hissetmedik. Her ne kadar yurt dışında doğup büyüsek de ana vatanın evlatlarıyız. Biz de böyle bir katkıda bulunmak istedik" dedi.

Depremzedeler için kan verdiler! Yabancı öğrencilerden örnek davranış - Resim : 2

"BİZ DE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BU ZOR ZAMANINDA YANINDA OLMAK İSTEDİK"

Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Hişam Emin ise depremin ardından Kuzey Makedonya’da yas ilan edildiğini söyledi. Emin, "Öncelikle Türk milletinin tekrar başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar, ölenlere Allah’tan rahmet dileriz. Ben Makedonyalıyım. Şu an Makedonya’da yas ilan edildi. Orada hem madden hem de manen yardımlar toplanıyor. Bir sürü TIR ile depremzedelere de ulaşıldı. Biz burada Makedonyalı Öğrenciler Birliği olarak hem burada hem de Makedonya’da olsun Türkiye’nin yanında olmak istiyoruz. Biz Türk’üz, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye nasıl bize her zaman kol kanat gerdiyse biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bu zor zamanında yanında olmak istedik" diye konuştu.

Depremzedeler için kan verdiler! Yabancı öğrencilerden örnek davranış - Resim : 3

"ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUZ"

Kuzey Makedonya’nın Kırçova kentinden gelen öğrencilerden Adis Bayramoski, "Balkanlar olarak biz her zaman Türkiye’nin yanındayız. Sonuna kadar da yanında olacağız. Çok acı yaşıyoruz, duygulandık. Çok kötü hissediyoruz" dedi.

"BU OLAY BEKLENMEDİK BİR OLAYDI"

Etiyopyalı öğrencilerden Khadija Yimaj da depremden dolayı üzgün olduğunu belirtip, "Türk insanı için üzülüyoruz. Bu olay beklenmedik bir olaydı ve bütün insanların hayatını etkiledi. Türkiye için ulusal bir acil durum. Haberleri duyunca çok üzüldük ve korktuk. İnşallah ülke bir an önce iyileşir ve insanlar eski hayatlarına geri döner" dedi.

​Etiyopyalı Rukeya Yassin de "Biz çok üzgünüz. Türkiye için acil şifa diliyoruz. Allah rahmet eylesin inşallah" diye konuştu.