Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’in 37.haftasında şampiyon Galatasaray evinde konuk ettiği Fenerbahçe’yi Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi’nin attığı gollerle 3-0 mağlup etti.

Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’in 37.haftasında şampiyon Galatasaray ile Fenerbahçe, 37.hafta maçında karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu’nda hakem Abdulkadir Bitigen’in yönettiği maça Galatasaray etkili başladı.

Sarı kırmızılılar, maçın 28. dakikasında öne geçti. Orta sahada Barış Alper'in kafayla indirdiği topu önüne iyi alan Zaniolo, uzun mesafe kat ederek ceza sahasına kadar sokuldu. Hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren İtalyan yıldız sol ayağıyla çok sert bir şut çıkararak fileleri havalandırdı: 1-0.

Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti - Resim : 1

Mücadelenin ilk yarısı bu golle sarı kırmızılı takımın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan ev sahibi ekip, ataklarını sıklaştırdı. Maçın 61.dakikasında savunma akasında topla buluşan Zaniolo, Fenerbahçeli Luan Peres'in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen, Luan Peres'e kırmızı kart gösterdi.

Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti - Resim : 2

ICARDI SAHNEYE ÇIKTI

Maçın 71.dakikasında kullanılan köşe vuruşunda topu önünde bulunan Mauro Icardi’nin vuruşunda top filelerle buluştu. Bu golle skor 2-0 oldu.

Dakikalar 79.’u gösterdiğinde bir kez daha sahneye Nicolo Zaniolo çıktı. Ceza saha dışından sert bir vuruş yapan Zaniolo’nun vuruşunda top filelerle buluştu, skor 3-0’a geldi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti - Resim : 3

GALATASARAY İKİ DERBİYİ DE KAZANDI

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar derbiden 3-0’lık skorla galip ayrıldı. Ligin ilk yarısında Kadıköy’deki derbiyi de 3-0 kazanan Galatasaray, bu sezon iki maçta da sarı-lacivertlileri mağlup etmiş oldu.

Bu iki derbide Galatasaray rakip fileleri 6 kez havalandırırken, kalesinde gol görmedi.
Galatasaray daha önce 1990-1991 sezonunda Fenerbahçe iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı.

Derbide gülen taraf şampiyon Galatasaray! Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti - Resim : 4

DERBİYİ 51 BİN TARAFTAR İZLEDİ

Galatasaraylı taraftarlar bu sezon diğer iç saha maçlarında olduğu gibi derbide de takımını yalnız bırakmadı. Dev mücadeleyi toplam 51 bin 5 biletli sarı-kırmızılı taraftar takip etti. Taraftarlar, 90 dakika boyunca tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.