Dernek başkanı açıkladı! Yemek kartları kalkıyor mu? Yemek kartları marketlerde geçmeyecek mi?

“Yemek kartları kalkıyor mu” sorusu bütün kullanıcıların gündeminde yer alıyor. Sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade açıklamalarda bulundu. İşte herkesin merak ettiği o açıklama…

Dernek başkanı açıkladı! Yemek kartları kalkıyor mu? Yemek kartları marketlerde geçmeyecek mi?

Sosyal medyada yankı yaratan “Yemek kartları market alışverişlerinde kullanılamayacak mı?” sorusu Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade’den gelen açıklamalarla yanıt buluyor.
Yeni yıldan itibaren artık yemek kartlarının market alışverişlerinde kullanılmayacağına yönelik iddialara açıklama geldi. Yapılan haberlerde; 1 Ocak itibarıyla yeni bir döneme girileceği, şirket tarafından verilen bu kartların artık sadece yemek için kullanacağı ve market alışverişi ya da bir başka nedenle kullanamayacağı belirtilmişti.Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok.” dedi.

Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Öner Piyade “Yemek kartlarında değişen bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir” açıklamalarında bulundu.