Desteklenmeyen uygulamalar eski iPhone’lara nasıl yüklenir?

Yeni uygulamaları desteklemeyen eski bir iPhone'unuz var ve bu uygulamalardan birini cihazınıza kurmak istiyorsunuz... İyi haber; bunun çok basit bir yolu var.

Desteklenmeyen uygulamalar eski iPhone’lara nasıl yüklenir?

Apple, satışlarının devamını sağlamak için zamanla eski cihazlara olan desteğini kesme politikası güdüyor. Aynı şekilde pek çok uygulama da yeni iOS sürümlerine gereksinim duyuyor ve bu yüzden eski iPhone modellerine günceleme getirilmiyor.

Yinede eski iPhone’unuzun desteklemediği yeni uygulamaları çalıştırmasının bir yolu var.

Android'de,  İngilizcesi "sideloading" olan bir sistem  yani "yan yükleme" yoluyla uygulamaların eski sürümlerini cihazlara yüklemek kolay. Ancak iOS, kullanıcı güvenliği adına buna izin vermiyor ve kullanıcıları App Store'a mecbur kılıyor. Bir uygulamanın yeni güncellemesi artık cihazınızı desteklemiyorsa, muhtemelen karşınıza bir bildiri çıkacak. Ve cihzınızın onu indirmenizi engellendiğini göreceksiniz. Ancak iOS'un bu sorun için reklamını yapmadığı yerleşik bir çözümü de var.

Desteklenmeyen uygulamalar eski iPhone’lara nasıl yüklenir? - Resim : 1Desteklenmeyen cihazınızda çalışacak uygulamaların eski sürümlerini indirmek için başvuracağınız yer yine App Store.

Güncel bir iPhone'dan kendi iPhone'nunuza uygulama indirin

App Store'u açın, ardından sağ üstteki profil simgenize dokunun ve Satın Alınanlar'a gidin. Burada, Apple Kimliği ile indirdiğiniz tüm uygulamaların kronolojik bir listesini göreceksiniz. Aygıtınızda olmasını istediğiniz ancak cihazın teknik olarak desteklenmeyen ve App Store aramasında da bulamadığınız bir uygulama bulana kadar geri kaydırın ve ardından yandaki iCloud indirme simgesine dokunun.

Desteklenmeyen uygulamalar eski iPhone’lara nasıl yüklenir? - Resim : 2Kısa süre içinde uygulamanın cihazınızda desteklenmediğini ancak daha eski bir sürümün desteklendiğini belirten bir uyarı göreceksiniz. Buradan "İndir "e dokunduğunuzda desteklenen eski bir sürüm iPhone veya iPad'inize yüklenecek.

Peki, uygulamayı daha önce satın almadıysanız ne olacak? Sonuçta, uygulamayı şimdi ilk kez indirmeye çalıştığınızda reddediliyorsunuz ama bunun da bir çözümü var. Eğer çevrenizde daha yeni bir Apple aygıtına erişiminiz varsa, Apple kimliğinizle giriş yapmak için onu kullanın ve ardından uygulamayı indirin. Eski aygıta döndüğünüzde uygulamayı Satın Alınanlar sayfanızın en üstünde indirilmeye hazır halde bulacaksınız.