Bahçeli: İstanbul üzerine senaryo yazmaya kalkmayın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "1'inci Uluslararası Gençlik Kongresi"ne gönderdiği mesajda 19 Mayıs ruhuna dikkat çekerken "Kimse İstanbul üzerinde senaryo yazmaya kalkışmasın" dedi.

Bahçeli: İstanbul üzerine senaryo yazmaya kalkmayın

Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının düzenlediği "1'inci Uluslararası Gençlik Kongresi"ne gönderdiği mesajda 100 yıl önce Türk milletinin makus talihinin yenildiğini hatırlattı.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte tam bağımsızlığa giden yolların taşlarının döşendiğini hatırlatan MHP lideri, "19 Mayıs 1919 aynı zamanda devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal atatürk'ün doğumunun 138. yıl dönümüdür" derken bugünkü şartların 1919'daki küresel dayatmalar ve yaşanan buhranlarla benzeştiğini belirtti.

Bahçeli, "Türk milleti tekrar Lozan öncesine döndürülmek, Sevr karanlığına mahkum edilmek istenmektedir. Nitekim karşımızdaki tehditler yaygın, tehlikeler yoğundur. 1919'un rövanşını almak için kuyruğa giren iş birlikçi kadrolar, kuvveden fiile geçen müstevli kalıntılar, varlığımıza ve bağımsızlığımıza kast etmek maksadıyla faaliyet halindedir. Bilhassa Türk gençliğinin bunu görmesi, bunu bilmesi, bu yakın gerçeği tereddütsüz idrak ve ifade etmeleri tarihi önemdedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Devlet Bahçeli, 19 Mayıs ruhunun altını çizerek "19 Mayıs Samsun iradesi, zillete 'dur' demektir. 19 Mayıs Samsun şuuru, siyasi ve ekonomik operasyonlara milli duruş göstermektir" ifadesini kullandı.

Bahçeli mesajını "Tüm gücümle ifade etmek isterim ki; Allah korusun ama bugün aynı karanlık ortam bir kez daha yaşansa geçmişin muzaffer ruhu tekrar ayağa kalkacak, üzerimize geçirilmeye ve gerilmeye çalışılan kefeni paramparça edecek azameti gösterecektir. Her türlü yıkıcı ve bölücü emellerin karşısındaki en önemli güvencemiz Türk gençliğidir." diyerek bitirdi.