Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması

Milliyet Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için mahkeme yolunun açıldığını söyledi. Öte yandan MHP'den Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli "Çıkar ittifakları siyasi yozlaşmayı tehlikeli boyuta taşıdı." dedi.

Bahçeli, "CHP vatana ve millete alenen karşı tavırdadır. Hiç kuşku yok ki, CHP Genel Başkanı’nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir.CHP Genel Başkanı için mahkeme yolu açılmıştır" dedi.

Bahçeli, "CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla" komisyon kurduklarını söyledi.

MHP'den Bahçeli ile ilgili açıklama

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül ile milletvekilleri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Yörtürk Huzurevini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Anadolu Ajansı'na (AA) Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Akçay, MHP liderinin özel kaleminin gerektiğinde açıklama yaptığını belirtti.

Akçay, Bahçeli'nin sağlığının yerinde olduğunu ifade etti.

Bu konunun devamlı gündeme getirilmesine tepki gösteren Akçay, "İstirahat halinde. Bütün görüşmeleri, çalışmaları anbean takip ediyor. Yani Meclis'in açılışından komisyon çalışmalarına kadar sürekli irtibat halindeyiz, görüşüyoruz, bilgi sunuyoruz. Bize talimatlar veriyor. Bunun dışında bir şey söylemeye gerek yok" ifadelerini kullandı.