Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na referandum yanıtı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye durup durup referandum mu yapacak. Kılıçdaroğlu aklı varsa kendine saklasın. HDP ile aynı tarafta olandan bizim duyacağımız hiçbir şey yoktur" dedi.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na referandum yanıtı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, 9 Temmuz'da 1. yılını dolduracak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum çağrısına yanıt verdi. Bahçeli, yeni parti iddialarıyla anılan eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslendi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları:

- Türkiye Cumhuriyeti 96 yıllık bir maziye sahiptir... Yönetim sisteminde aksaklık ve tıkanmalar yaşanmıştır. Siyasi sorumluluk taşıyanlarlar yani bizler, yeni arayışlara itildik.

- FETÖ işgal teşebbüsü yaşanmıştır. Kaleyi içten yıkmak isteyen Pensilvanyalı teröristler millete ve devlete kast etmişlerdir. Türk milleti istiklalini kurtardı, istilbaline sahip çıktı. 15 Temmuz destanı milli hafızalara kazındı... Bağımsızlık onurumuzu ayağa düşürmeyiz. Milli birlik ve bekamız yoğun bir tehdide maruz kalmıştır. Tarihin omuzlarımıza yüklediği vazife için kollarımızı sıvadık. Parlamenter sistemle mesafe alamayacağımız 15 Temmuz'da belli olmuştu.

- Sonuç olarak Türk milleti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet demiştir ve üçüncü evreye geçilmiştir. Bu sistem keyfi olarak kurulmadı, cılız ve çıkarcı emellerle çatısı örülmedi. Bu sistem siyasi istikararın teminatıdır. Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Değişen rejim değildir, aksini iddia edenler müptezeldir.

- Sistem tarışamalarını yeni baştan açmanın ülkeye bir katkısı olmayacaktır. Son 1 yılın tüm olumsuzlukları yeni sisteme yükleme ye çaluşanla ne istiyor, neyi amaçlıyorlar. Şaşkın ve şuursuzlar nereye ulaşmayı amaçlıyorlar.

- CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın partisiyle olan bağını sorgulayarak 'referanduma hazırız' diyor. Durup durup refarandum mu yapılacak. Türkiye'nin PKK'yla aynı bloğa girenden öğreneceği bir şey olmayacaktır. FETÖ'ye itiraz edemeyen, S-400'de Türkiye'nin tezlerini savunamayan CHP Genel Başkanı'nın referandum önerisi, tedavisi aciliyet arz eden tükenmişlik sendromudur... CHP zihniyeti Gezi Parkı komplosunun içindedir ve bir kez daha horltması için fırsat kollamaktadır.

- Ya yeni bir hal ya da izmihal diyen zatın bugün susma vakti değildir demesi manidardır. Bugüne kadar sanki hiç konuşmamış birisi gibi sızlanan eski siyasetçinin ülkenin başına ne çoraplar ördüğü ortadadır. Eski başbakanın sistem eleştirleri talihsizlik ve tarjikomiktir... Kendilerine hatırlatayım, sosyal doku, siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır.