Devlet 1.650 TL ödeyecek! Yılda 3 kez hesaplara yatıyor!

Devlet sosyal yardımlarına devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Destek ödemeleri yılda 3 kez olmak üzere, bin 650 TL olarak hesaplara yatırılacak. Peki, bu sosyal destek ödemelerinden kimler faydalanacak? Başvuru şartları nelerdir?

Devlet 1.650 TL ödeyecek! Yılda 3 kez hesaplara yatıyor!

Devlet tarafından ardı arkasına sosyal destek ödemeleri açıklanmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan ödemeler pek çok alanda yapılıyor. Devlet tarafından yaklaşık 50 tane sosyal yardım ödemelerinin yürütüldüğü duyuruldu. 

İş arayanlara bin 650 TL nakit desteği

Çalışabilecek durumda olup iş arayanlar kişilere, iş görüşmelerine yönlendirilen kişilere bir yıl içinde en fazla üç kere her ay asgari ücret tutarının maksimum yüzde 10'u kadar yardım ödemesi yapıldığı ifade edildi. Bahsedilen ücretin 550 TL olduğu vurgulandı. 

Aynı zamanda doğal gaz desteği de yapılacağı duyuruldu. Hanelere 900 ile 2 bin 500 TL aralığında yardım ödemesi yapıldığı söylendi. Bunun yanı sıra kronik hasta veya destek cihazı olan kişilere yüzde 5 ek ödeme yapıldığı da belirtildi. .

Eşini kaybeden ve maddi açıdan kötü durumda olan kadınlara destek ödemesi yapılıyor. Bunun yanı sıra bin TL verileceği ve ödemelerin iki ayda bir yapıldığı ifade edildi.