Devlet tarafından kişi başı 250 bin TL ödenecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan destek müjdelerini verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamalarda ardı ardına müjdeler verdi. Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli değerlendirmeler de yaptı.

Devlet tarafından kişi başı 250 bin TL ödenecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan destek müjdelerini verdi!

Çiftçi destek kredisi müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan kişi başına 250 bin TL verileceğini duyurdu. Bununla birlikte tarımsal kobi müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli değerlendirmelerde bulundu. 

"Çiftlerimize destek olmanın gayreti içindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ise şöyle oldu:

"Toprağımıza sahip çıkmanın, onu işleyen çiftlerimize destek olmanın gayreti içindeyiz. Toprak asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruyor. Biz de toprağımıza ve çiftçimize sahip çıkmanın öneminin farkındayız. Çiftçiyi ihmal eden geleceğini ihmal etmiş demektir. Türkiye olarak yürüttüğümüz tahıl sevkiyatını başlatarak çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk."

Devlet tarafından kişi başı 250 bin TL ödenecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan destek müjdelerini verdi! - Resim : 1

"Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle tahıl sevkıyatının sekteye uğraması dünya çapında açlık tehlikesini ortaya çıkarmıştır. Tahıl sevkiyatını başlatarak insanlığın büyük bir krizden döndürdük. Elbette bu durum kendi tarım kapasitemizi de gösterdi."

"Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile onu üreten, satan, finansmanı sağlayan kurumları birlikte değerlendiriyoruz. Ayrı tutmuyoruz. Politikalarımızı ve uygulamalarımızı bu büyük ekosisteminin tamamını gözeterek oluşturuyoruz."

"Tarım sektörüne bugüne kadar verdiğimiz destek ev emeğin boşa gitmediğini görüyoruz. Her alanda sürekli hedef büyütüyoruz."

"Her imkanı kullanıyoruz"

"Devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyor, her imkanı kullanıyoruz. Vereceğimiz müjdeler çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. İlk olarak çiftçi destek kredisinin uygulanacağının müjdesiyle başlıyoruz. Kişi başına 250 bin lira verilecek faiz yüzde 9.75, 36 aya kadar."