Devran Çağlar'ın kesin ölüm nedeni ne?

Pandemi döneminde 20 yıldır üzerinde çalıştığı iki ayrı kitap çalışmasının son hazırlıklarını yaparak çıkarmaya hazırlanan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, meslektaşı Devran Çağlar’ı birinci ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Devran Çağlar'ın kesin ölüm nedeni ne?

Akay, TRT repertuarında olan şiirlerinden, bestelerinin notalarından ve efsane isimlerle fotoğraflarından, anılarından, onlarla yaptığı özel röportajlarından oluşan ve Eylül ayında çıkması planlanan “Görmeden Sevmek” isimli şiir, beste ve anı kitabında yer alan Devran Çağlar’la ilgili bölümü, kitap çıkmadan köşe yazısında paylaştı.

Akay, geçtiğimiz sene 15 Ağustos tarihinde kaybettiğimiz Devran Çağlar’ın, usta oyuncu Eşref Kolçak’ın oğlu ve ünlü şarkıcı Harun Kolçak’ın kardeşi olduğuna dair iddialara, Çağlar’ın kendisine yaptığı açıklamayı gün yüzüne çıkararak son noktayı koyarken, Çağlar’ın mezar fotoğrafı ile hiçbir yerde olmayan küçüklük, gençlik ve askerlik fotoğraflarını da paylaştı.

Ayrıca Devran Çağlar’ın kesin ölüm nedenini de açıklayan Onur Akay, “20 yıldır üzerinde çalıştığım, “Türk Mûsıkîsinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli konservatuvarlar için yazdığım ders kitabım, bugün okuyucusu ile buluşuyor. Ayrıca, 30 yıldır yazdığım TRT repertuarında yer alan şiirlerimden, bestelerimden, biriktirdiğim fotoğraflı anılarımdan ve efsane isimlerle yaptığım özel röportajlarımdan oluşan “Görmeden Sevmek” isimli şiir, beste ve anı kitabımı, önümüzdeki günlerde okuyucularımızla buluşturmayı planlıyoruz. Anı kitabımdan Devran Çağlar’la ilgili bölümü, Çağlar’ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle, henüz kitap çıkmadan köşe yazımda yayınlıyorum.” ifadelerini kullandı.

İşte Onur Akay’ın Devran Çağlar’la ilgili yazdıkları ve o fotoğraflar:

KESİN ÖLÜM NEDENİ!

“Devran Çağlar, hem tansiyon hastasıydı hem de kalbinde ritim bozukluğu vardı. Almanya’da doktorlar operasyonla Çağlar’ın kalbini durdurup yeniden çalıştıracaklardı ama Devran Çağlar bunu istemeyip kaçmıştı. Devran Çağlar’ın kesin ölüm nedeni, ölümünden sonra Adli Tıp Raporu’na, kalp krizi olarak rapora yansıdı.”

EŞREF KOLÇAK’IN OĞLU MU?

“Bende, İstanbul Ortaköy’de tesadüfen karşılaştığımız ve uzun uzun sohbet ettiğimiz Devran Çağlar’a, bu iddiaları sormuştum. Çağlar, "Sevgili Onur Akay, benim Harun Kolçak’la kardeş olduğum tamamen asılsızdır. Sahip olduğum ailem kadar kıymetli bu aileye mensup olsa idim, bunu gururla da söylerdim zaten." ifadelerini kullanarak yalanlamıştı. Devran Çağlar Samsun’ludur ve asıl adı Mustafa Dağlar'dır. Devran, bir dönem albüm çalışmaları yapan şarkıcı Sıla Mısırlı’nın yeğeni olur. Yani Mısır’lı Devran’ın öz teyzesidir. Devran Çağlar’a birinci ölüm yıldönümünde Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.”

56 yaşındaki Devran Çağlar, 15 Ağustos 2019 yılında, Maltepe’de oturduğu bir rezidansta ölü bulunmuştu.