Bunun adı nitelikli dolandırıcılık

Dolandırıcıların yeni yöntemi sosyal medya oldu. Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya sitelerinde sahte hesaplar açan dolandırıcılar "Kızım kayboldu, Allah rızası için paylaşın", "Hasta bebek ameliyatı için para lazım" gibi paylaşımlarla sahtekarlık 'kasıyorlar'.

Kimi "Hasta bebeğin ameliyatı için para lazım" diye yazıyor, kimisi ise "Kızım kayboldu, Allah rızası için paylaşın" diyor.

Yeni nesil dolandırıcılık sosyal medyadan sürüyor. Duygu sömürüsü yaparak takipçi kazanıyor, reklam alıyorlar. Bu reklamlardan tahmin edilemeyecek kadar çok para kazanıyorlar.

Avukat Ümit Karadağ, toplumun vicdanına dokunan paylaşımlar yapan dolandırıcıların sahte belge ve raporlar da hazırladığını anlattı.

Karadağ, "Toplumun vicdanına dokunan paylaşımlar yaparak tahmin edemeyeceğimiz maddiyatlar kazanıyorlar. Dolandırıcılar aklımıza gelmeyecek büyük vurgunlar yapmaktadırlar. Bunu da bilişim yoluyla yapmaktadırlar. Yani nitelikli dolandırıcılığa girmektedir Küçük meblağlar yardım edildiği için şikayetçi olmuyorlar. Vatandaşlarımız bu tür hesaplara duyarlı olmaları lazım. İnsanlarımızın vicdanlı olması da dolandırıcıların işine geliyor. Özellikle de bebek fotoları ya da videoları kullanıyorlar" diye konuştu.