Dil çıkardığı pozu bile var! 400 selfie çekilen ayı sosyal medyayı salladı

ABD'de vahşi yaşamı gözlemlemek amacıyla konulan kamerayı inceleyen araştırmacılar, 580 görüntüden yaklaşık 400'ünün sadece bir ayıya ait olduğunu farketti. Ayının her bir karede adeta poz vermesi ve hatta dilini bile çıkarması gündem oldu.

Dil çıkardığı pozu bile var! 400 selfie çekilen ayı sosyal medyayı salladı

ABD'nin Colorado eyaletinde bir ayı, birçok hayvanın neredeyse fark etmediği vahşi yaşam kamerasına verdiği pozlarla sosyal medyayı salladı.

Hayvanların araştırmacı, uzman, belgeselci gibi kendi aralarında dolaşan insanlardan 'ödünç aldıkları' kameralarla çektiği bazı fotoğraflar, vahşi yaşam alanlarına dair en ilginç kareler arasında yerini alıyor. ABD'nin Colorado eyaletinde meraklı bir ayı, yaban hayatını gözlemlemek için 46 bin dönümlük milli parka yerleştirdikleri kamerayı fark edip yüzlerce selfie çekti.

Dil çıkardığı pozu bile var! 400 selfie çekilen ayı sosyal medyayı salladı - Resim : 1

Yetkililer yerleştirdikleri kameraların kaydettiği görüntüleri kontrol ederken bir kameradaki 580 görüntünün yaklaşık 400'ünün bir ayıya ait olduğunu fark etti. Ayının her bir karede adeta poz vermesi, karelerin birinde dilini çıkarması gibi detaylar da işi daha da ilginçleştirdi.

Normalde hayvanların bu kameraları fark etmediğini ama ayının belli ki bu işten hoşlandığını söyleyen yetkililer, karelerin kendilerini çok güldürdüğünü anlattı.