Bir tarihi efsane daha dizi oluyor: Bozkır Arslanı Celaleddin

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı Bozkır Arslanı Celaleddin'i seyircilerle buluşturmaya hazırlanıyor. ATV ekranlarında yer alacak dizinin kadrosunda Emre Kıvılcım, Cemal Hünal, Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Sezgin Erdemir gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor.

Bir tarihi efsane daha dizi oluyor: Bozkır Arslanı Celaleddin

Bir dönem seyircileri ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman gibi dizilerin yapımcısı Mehmet Bozdağ, bir tarihi diziye daha imza atıyor. ATV ekranlarında yayınlanacak olan ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, Cengiz Han’ın “Keşke böyle bir oğlum olsaydı” diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu savaşçı Celaleddin Harzemşah’ın efsanevi hikayesini anlatacak.

Dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in hikayesini anlatan dizi ATV ekranlarında yayınlanacak.

Bir tarihi efsane daha dizi oluyor: Bozkır Arslanı Celaleddin - Resim : 1

Genel yönetmenliğini Metin Günay’ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat’ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye’den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

 Bir tarihi efsane daha dizi oluyor: Bozkır Arslanı Celaleddin - Resim : 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOZKIRIN ARSLANI CELALEDDİN

Yapım: Bozdağ Film

Proje tasarım: Mehmet BOZDAĞ

Yapımcı: Mehmet BOZDAĞ

Genel Yönetmen: Metin GÜNAY

Yönetmen: Nurgisha ALMURAD

Senaryo: Mehmet BOZDAĞ, İsmail GÜNEŞ, Rafet ELÇİ, Engin SAYGILI

Oyuncular: Emre KIVILCIM (Celaleddin) Yulduz RADJABOVA (Kutlu Bike) Jovahir ZAKKROV (Cengizhan) Rano SHODİYEVA (AyÇiçek) Rayxon ULESANOVA (Mihri Cihan) Tohir SAİDOV (Nizamülmülk) Cemal HÜNAL (Behram) Sezgin ERDEMİR (Timur Melik) Akbarhoja RASULOV (Uzlagşah) Kaan YALÇIN (Sultan Aleaddin) Ferhat Yılmaz (Şemseddin) Jamsid SAGATOV (Cebe) Ali KHAN (Cuci) Feruza NORMATOVA (Şirin Hatun) Akmal MİRZO (Subutay) Johangir ABDULMALİKOV (Kılıç) Yaxyo POLATOV (Akşah) Ebu Bekir ÖZTÜRK (Payidar) Mehmet PALA (Ötkir) Hasan Fehmi GÖKDENİZ (Şaman) Ayhan Levent (Atanazar)