Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD-İran arasındaki yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik açıklamalar!

Bakan Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

- Bu sorunun çözülmesi ya da gerginliğin azaltılması için önümüzdeki günlerde yine diğer ülkelerle birlikte çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi çarşamba günü de (Rusya Devlet Başkanı) Putin İstanbul'a geliyor. Putin ile bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat ele alacak.

- Özellikle burada hepimizin ortak endişesi Irak'ın diğer ülkeler için, üçüncü ülkeler için bir çatışma alanına dönüşmemesi. Bu Irak için ve bölgemiz için çok ciddi bir risktir. Irak'la da temaslarımız devam ediyor.

- Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in de aynı endişeler içinde telefon görüşmesinde gördük. Dolayısıyla bu şiddet sarmalının azaltılması için biraz önce de söylediğim gibi biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

- Irak Meclisi'nin ABD ve yabancı askerlerin gitmesi kararı bağlayıcı değil. Süleymani'nin öldürülmesi radikallerin elini güçlendirecek. İdlib'de göç dalgası devam ediyor. 100 bin kişi sınırımıza doğru hareket halinde. 

- Göç için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir yere varmamız mümkün değil. Libya'da bir an önce ateşkes sağlanmalı.'