Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Jassim Al Thani ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yana olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, "Çözüm için katkı da sağlamak isteriz. Biz şu an bile gaz fiyatlarının belirlenmesi için bir hüviyet kazandık. Beraberce çalışmak lazım. Sonra aşama aşama bilgiler verilir." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan konuşmasından öne çıkanlar:

"Türk Akım 1 kendi ihtiyacımız için, Türk Akım 2 ise Avrupa ülkeleri içindi. Avrupa'daki enerji krizinin hafifletilmesinden yanayız. Onların zayıflaması bizim lehimize değil aleyhimizedir. Çözüm için katkı da sağlamak isteriz. Sonuç itibarıyla Cumhurbaşkanımızın basın mensuplarına söylediği gibi, bunun iyi incelenmesi ve çalışılması gerekiyor.

"Beraber çalışmak lazım"

Biz şu an bile gaz fiyatlarının belirlenmesi için bir hüviyet kazandık. Londra ve Almanya'da gaz fiyatlarının belirlendiği merkezler, marketler var. Arz-Talep meselesi. Ne kadar Avrupa ülkesi böyle bir projeden gaz almaya hazır. Beraberce çalışmak lazım. Sonra aşama aşama bilgiler verilir."