Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Suriye açıklaması: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki terör örgütleri YPG/PKK saldırıları ile ilgili konuştu. "Saldırılarda Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var" diyen Çavuşoğlu, "ABD ve Rusya bize verdiği sözü tutmadı, güvenlik için gereğini yaparız" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Suriye açıklaması: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki PKK/YPG saldırılarıyla ilgili, "Son saldırılarda Rusya’nın ve ABD’nin de sorumluluğu var. ABD göstermelik bir kınama açıklaması yapıyor. Bu silahları sen verdin" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Verilen sözler tutulmadı"

Çavuşoğlu, Suriye'deki PKK/YPG saldırılarıyla ilgili, "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Her iki ülkede bu töreristleri en az 30 km güneye çıkaracaklardı. Rusya, Tel Rıfat ve Münbiç'i temizleyecekti. Bu sözler tutulmadı" dedi.

 'Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz'

Son saldırılarda Rusya'nın ve ABD’nin de sorumluluğu olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Sözlerinde durmadılar. "Saldırıları kınıyoruz" diyorlar peki bu silahları kim veriyor sen eğitiyorsun, sonra göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun. Bu teröristler burda olduğuna göre bizim de yapmammız gereken nedir kendi göbeğimizi kendimiz kesmemizdir. Temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

 "Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz"

Çavuşoğlu, Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili de şunları söyledi:

"Şu anda ülke içinde 4 milyon yerinden edilmiş kişi var. Bu insanlara bizim uluslararası toplum olarak yardım etmemiz gerekiyor. Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz."