İzlanda'ya Milli Takım notası

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzlanda'ya A Milli Takım için yapılan pasaport uygulaması nedeniyle tepki gösterdi. Çavuşoğlu gerekli adımları atacaklarını açıkladı. Dışişlerinden yapılan son açıklamada ise İzlanda'ya konu ile ilgili olarak nota verdi.

İzlanda'ya Milli Takım notası

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Milli takımımıza İzlanda Havaalanı'nda yapılan saygısız muamele, İzlanda makamlarının doğrudan sorumluluğundadır, kınıyoruz.

İbrahim Kalın: Milli takımımıza İzlanda’da yapılan saygısızlık kabul edilemez ve gereği yapılacaktır. Girişim başlatılmıştır. Devletimiz ve milletimiz milli takımın yanındadır. En güzel cevabı milli takımımız sahada verecektir.

Fahrettin Altun: İzlanda'da yapılanlar diplomatik nezaket kurallarına uymuyor. Olaydan sorumlu İzlandalı yetkilileri kınıyorum, durumu takip ediyoruz.

Bakan'dan İzlanda çıkarması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, A Milli Takım'a destek için İzlanda'ya gitme kararı aldı.

İzlanda'dan ilk açıklama: Çok garip

Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesinin EURO 2020 eleme karşılaşması için gittikleri İzlanda'da, bir havalimanının pasaport kontrolünde saatlerce tutulmasıyla ilgili olarak İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Vidir Reynisson'dan açıklama geldi.

Reynisson "Bu konu her haliyle çok garip. Federasyon sabah ilk iş olarak bir toplantı yapacak ve konu hakkında açıklama yapacaktır" dedi.

Ek güvenlik talep edildi

İzlanda'da yaşanan krizin ardından Türkiye İzlanda'ya nota verdi ve ek güvenlik önlemleri talep etti. İlave güvenlik önlemleri arasında millilerin yurda dönüşü sırasında havaalanında özel güvenlik de bulunuyor.