Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Suriyelilerin dönüşü için net vurgu: Suriyelilerin geri dönüşü için birlikte çalışmaya hazırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gerçekçi yaklaşırlarsa, Suriyelilerin geri dönüşü için birlikte çalışmaya hazırız. Suriye rejimiyle istihbarat örgütleri aracılığıyla görüşüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Suriyelilerin dönüşü için net vurgu: Suriyelilerin geri dönüşü için birlikte çalışmaya hazırız

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütçe görüşmeleri mesaisi devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığın 2023 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu Sunuşunda konuştu.

"Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız"

Biz değişmeyen bir politika izlemiyoruz, milletimizin çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Son dönemdeki normalleşme politikalarımızı da bu çerçevede yürüttüğümüzü özellikle söylemek isterim. Biz her zaman sorunları diyalogla çözmekten yanayız. Suriye'de bir süredir istihbaratlar aracıyla rejimle görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa; terörle mücadele, siyasi süreç, Suriyelilerin geri dönüşü konusunda birlikte çalışmaya hazırız. Aksisi zaten düşünülemez. Aynı politikayı Irak'ta da yürütüyoruz. Terörle mücadele konusunda iş birliği yapmak istediğimizi sürekli hatırlatıyoruz. Muhataplarımız çağrılarımıza tepkisiz kalırlarsa da kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.