Diyarbakır'da son durum! Ölü ve yaralı sayısı kaç? Depremde kaç bina yıkıldı?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay'da da yıkıma sebep oldu. Arama kurtarma ekipleri bölgelerde enkazlarda çalışmalarına devam ediyor. Diyarbakır’da depremin acı tablosunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Peki, Diyarbakır depreminde son durum ne? Diyarbakır’da ölü sayısı kaç? İşte detaylar...

Diyarbakır'da son durum! Ölü ve yaralı sayısı kaç? Depremde kaç bina yıkıldı?

Türkiye güne Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda can kaybına neden olan depremle uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi 7,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma ve can kaybına neden oldu. Çok sayıda yaralının olduğu bölgede arama kurtarma ekipleri enkaz çalışmalarını sürdürüyor. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. Yıkıma neden olan illerden biri de Diyarbakır.

DİYARBAKIR’DA ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ? KAÇ BİNA YIKILDI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş ve depremin etkili olduğu 10 ilde 284 can kaybı ve 2 bin 323 yaralının olduğunu duyurdu. Oktay, Diyarbakır ile ilgili de, “20 bina yıkıldı. 14 can kaybı ve 226 yaralı var.” açıklamasında bulundu.