Diyarbakır'da leopar şaşkınlığı

Diyarbakır'da görülen bir yetişkin ve 3 yavru leopar şaşkınlık yarattı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yavruların leopar yavrusu olduğunu doğruladı.

Diyarbakır'da leopar şaşkınlığı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde hayvan otlatan çobanlar bir yetişkin ve 3 yavru gördü. Karabudak köylüleri geçtiğimiz hafta bir yetişkin leopara rasladıklarını söylemişlerde. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri köyde yaptıkları aramalarda leopara lastlayamamıştı.

Yavruların leopar yavrusu olduğu kesinleşti

Çınar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karabudak köyünde leopar şaşkınlığı yaşanıyor. Kimi köylüler ise olayı korku ile karşıladı. Köylülerin çektiği fotoğrafları inceleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri yavruların leopar yavrusu olduğunu belirledi. Ancak yetişkin leoparı bulamayan yetkililer bölgede inceleme yapmaya devam edecek.

Solmaz köyünde bir çoban leopar tarafından yaralanmıştı

Yine Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz köyünde 3 Kasım 2013 tarihinde bir çoban, iddiasına göre leoparın saldırısına uğramış, leopar bir vatandaş tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.