Diyarbakır'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı sivil aracın geçişi sırasında infilak etti. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada 4 kişinin şehit olduğu 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Diyarbakır'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde teröristlerce tuzaklalanan patlayını, sivil minibüsün geçişi sırasında infilak etti.

Patlamanın şddetiyle kontrolden çıkan minibüs şarampole yuvarlandı. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada 4 kişinin şehit olduğu 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Valiliğin yaptığı açıklamada; 

"İlimiz Kulp ilçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 7'si ağır 13 köylü vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Valilik'ten bilgi aldı

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.

Menfur terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan başsağlığı mesajı

Jandarma Genel Komutanlığı, 4 kişinin şehit olduğu, 13 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili başsağlığı mesajı paylaştı.

Mesajda, "Diyarbakır kulp kırsalında, odun toplamaya giden vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.