Diyarbakır'da askeri tesise saldırı girişimi

Diyarbakır'da askeri tesise iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunudu. Maket uçaklar etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'nden peş peşe açıklamalar yapıldı.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı Diyarbakır'da patlama sesleri duyduğunu ifade etti. Dakikalar sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Diyarbakır'da bir askeri tesise saldırı girişiminde bulunulduğunu, saldırı girişiminde bulunan maket uçakların etkisiz hale getirildiğini ve herhangi bir zayiat olmadığını bildirdi.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliğinden ise konuya ilişkin açıklama yapıldı

"Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur"