Koca bir şehir saniyeler içinde çamur tarafından yutuldu

Doğal afetlerle başı beladan kurtulmayan Japonya'yı bu sefer ender görülebilecek şiddette bir toprak kayması vurdu. Evler, arabalar bir anda çamur tarafından yutularak kayboldu.

Koca bir şehir saniyeler içinde çamur tarafından yutuldu

Asya ülkesinde meydana gelen toprak kayması evleri, arabaları yuttu. Bir anda gözlerinin önünde binaların kaybolduğunu anlatan görgü tanıkları yaşadıkları şokun etkisini atlatabilmiş değil. Yetkililer çok sayıda insanın kaybolduğunu bildirdi. Başbakan ise bu sabah kritik bir açıklamada bulundu.

Japonya'daki bir tatil beldesinde dün sabah şiddetli yağmurun ardından evleri süpüren büyük bir toprak kaymasının ardından en az yirmi kişi kayboldu, iki kişinin ise cansız bedenleri bulundu. Tokyo'nun güneybatısındaki Atami'nin İzusan semtinde, cumartesi günü sağanak yağmurun ardından sabah saat 10.00 sıralarında heyelan meydana gelmesi sonucu düzinelerce ev topraya gömüldü.

Sosyal medyada paylaşılan korkunç görüntüler, çamurun yamaçtan aşağı çöktüğünü ve yoluna çıkan binaları yok ettiğini, bir yolun bir kısmını yuttuğunu gömdüğünü, insanların canlarını kurtarmak için kaçtıklarını gözler önüne serdi.

Bölge valisi, ölümleri onaylamadan önce Japonya'da sıklıkla kullanılan bir ifadeyle, iki kişinin 'kardiyo ve solunum durması durumunda bulunduğunu' söyledi.Shizuoka valisi, "yaklaşık 20" kişinin toprak kayması tarafından sürüklendikten sonra kayıp olduğunu, askerlerin de çamurun altında kalmış olabilecek insanları umutsuzca bulmak için itfaiye ve polise katıldığı bir kurtarma operasyonunda bulunduğunu söyledi.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga bu sabah yaptığı açıklamada, Japonya'nın Shizuoka eyaletine bağlı Atami kentinde meydana gelen büyük toprak kaymasının ardından kurtarma görevlilerinin 19 kişiyi kurtardığını, iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

130 evde hasar meydana geldi. Bir bölge sakini, "korkunç bir ses" duyduğunu ve heyelanın yoluna çıkan her şeyi yuttuğunu söyledi.