Doğal gazı verimli kullanmanın 10 anahtarı!

Enerya, tüketicilere, verimli doğal gaz kullanımına yönelik tavsiyelerde bulundu. Buna göre, 10 adımda evinizde hem enerji verimliliği artırabilir hem faturalardan tasarruf edebilirsiniz.

Doğal gazı verimli kullanmanın 10 anahtarı!

Evlerde doğal gaz kullanımının arttığı dönemde alınacak küçük önlemler, hem doğal gaz faturasında tasarruf hem de  enerji kaynaklarının verimli kullanılmını sağlıyor. Binalardaki ısı kayıpları, verimliliği düşüren en büyük etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Dış cephe kaplaması, kombi kullanımı gibi alınacak önlemler doğal gaz kullanımında etkili oluyor. Yılın farklı mevsimlerinde farklı fonksiyonlarından faydalanılan kombilerin düzenli bakımı ve kombi bakımı sırasında filtre temizliği de önem taşıyor.  Filtre temizlenmediği zaman kombideki sıcak sudan da istenilen performans elde edilemiyor ve bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep oluyor.

Ayrıca, kombinin elektrik ile çalışan bir cihaz olduğu için elektrik bağlantılarının da sorunsuz olması gerekiyor. Bacaların ve bağlantı noktalarının çekiş kontrollerinin yetkili kurumlara kontrol ettirilmesi ve kombi bakımlarının mutlaka yaptırılması gerekiyor.Enerya, tesisatların bakımından menfez kullanımına, kombi bakımından ev içinde alınacak küçük önlemlere kadar doğal gazı verimli kullanmaya yönelik tavsiyelerini sıraladı.

Radyatörlerin önünü eşya ile kapatmayın

Konutlardaki ısı en çok duvar ve pencere gibi alanlardan kaybedilirken, binalarda enerji kaybını önlemek için mantolama oldukça önem taşıyor. Mantolaması olmayanların, radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirmesi ve bununla birlikte kapı ve pencerelerin çift cam ya da PVC olmasına dikkat etmesi gerekiyor. İşte tasarruflu doğal gaz kullanımı için 10 adım...

Radyatörlerin önünü eşya ile kapatmayın.

Evin kullanılmayan bölümlerindeki radyatörleri kapatın.

Kapı ve pencerelerin çift cam ya da PVC olmasına dikkat edin.

Sıcak su borularını izole ettirin.

Oda termostatı kullanın.

Bacalı cihazları dolap içine yerleştirmeyin.

Radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirin.

Kapalı perdelerin ısı kaybını yüzde 25 oranında önlediğini unutmayın.

Kombinizi sürekli açıp kapatmayın.

Menfezleri kapatmayın.

Alış 32,3366
Satış 32,3434
Değişim 0,09
Son Değer 32,3400
En yüksek 32,36
En düşük 32,22
Haftalık Değişim 1,16%
Haftalık En Düşük 31,84
Haftalık En Yüksek 32,35
Aylık Değişim 3,54%
Aylık En Düşük 31,18
Aylık En Yüksek 32,78