Doğan, Sesa Ambalaj'ı satın alıyor

Doğan Holding, İzmir merkezli Sesa Ambalaj'ı satın alıyor. Mart ayında D Yatırım Bankası A.Ş. için BDDK'dan onay alan Doğan Holding, kağıt ve ambalaj sektöründe de büyümeye devam ediyor. Doğan Holgind'in Onursal Başkanı Aydın Doğan, medya sektöründen çekilmişti.

Doğan, Sesa Ambalaj'ı satın alıyor

Onursal Başkanlığını Aydın Doğan'ın yaptığı Doğan Holding, 57,8 milyon euro (448 milyon TL) bedelle İzmir merkezli Sesa Ambalaj'ın yüzde 70'lik hissesini satın alma kararını KAP'a bildirdi.

Doğan Holding’e bağlı Değer Merkezi Hizmetler ve Yönetim Danışmanlığı A.Ş., İzmir’de esnek ambalaj üretimi ve satışı ile iştigal eden Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin yüzde 70’lik hissesini satın alma kararı aldı.

Doğan Holding’den KAP’a yaptığı açıklamada, satın alma fiyatının 57 milyon 803 bin 431 Euro (448 milyon TL) olduğu belirtildi.

2018 yılında medya sektöründen çıkan Doğan Holding, D Yatırım Bankası A.Ş. adıyla bir banka kurmak için Mart 2020’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan onay almıştı.

Doğan Holding’da onursal başkanlık koltuğunda Aydın Doğan oturuyor.

Doğan Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sermayesinin tamamına sahip olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Değer Merkezi Hizmetler ve Yönetim Danışmanlığı A.Ş.'nin 06.07.2020 tarih ve 2020/04 sayılı toplantısında, temsil ile ilgili diğer hususların yanı sıra;

(i) İzmir'de esnek ambalaj üretimi ve satışı ile iştigal eden Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş. ("SESA")'nin tamamı ödenmiş 850.000 (Sekiz yüz elli bin) Türk Lirası sermayesini temsil eden tamamı nama yazılı, 25 (yirmi beş) Türk Lirası nominal değerde 34.000 (Otuz dört bin) adet paydan, ödenmiş sermayenin %70'ini temsil eden 23.800 (Yirmi üç bin sekiz yüz) adet payın, yapılan pazarlıklar neticesinde SESA'nın Hissedarlar'ından, bazı şarta bağlı bedel uyarlaması ve/veya performans ödemesi konuları saklı olmak kaydıyla, tamamı nakden ve peşin olarak ödenmek suretiyle toplam 57.803.431 Avro bedel üzerinden, satın ve devir alınması işlemlerinin başlatılmasına ("İşlem"),

(ii) İşlem'in, Rekabet Kurulu'na yapılacak bildirim dahil olmak ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere, Sözleşmeler'de belirlenen tüm kapanış koşullarının yerine getirildiğinin anlaşılması durumunda tamamlanmasına,

(iii) Bu kapsamda, SESA'nın paylarının tamamını devralmak üzere yeni bir anonim şirket kurulması çalışmalarının başlatılmasına, yeni kurulacak anonim şirketin sermayesinde %70 oranında paya sahip olunmasına, kalan %30 oranındaki payın ise SESA'nın mevcut pay sahiplerinden Selim Şavul ile Sabi Şavul'a ait olmasına,

(iv) Sözleşmeler'in imzasından Kapanış'a kadar geçen süre zarfında, SESA'nın paylarının tamamını devralmak üzere kurulacak söz konusu yeni anonim şirkette sahip olduğumuz payların, hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin doğrudan bağlı ortaklığı konumunda olan Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. veya Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinde kontrol hakimiyetine sahip olduğu başka bir bağlı ortaklığa devredilebilmesine,

karar verilmiştir.

İşlem'in, kısmen banka kredisi, kısmen de özkaynak ile dolaylı olarak finanse edilmesi planlanmaktadır.

Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş. (www.sesaplastik.com.tr), esnek ambalaj sektöründe faaliyet göstermekte olup, yüksek bariyerli esnek ambalaj alt iş kolunun önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır.

Şirketimiz, mevcut yatırım stratejisi çerçevesinde, ambalaj vb. hızlı büyüme vaat eden ve katma değeri yüksek sektörleri hedeflemekte ve bu doğrultuda yatırım fırsatlarını değerlendirmektedir.

Kentleşme, demografik değişimler ve bunlarla birlikte güvenli gıdaya olan ihtiyacın artması, "esnek ambalaj" ve özellikle "yüksek bariyerli" esnek ambalaj talebini arttırmaktadır. SESA'nın büyüme potansiyeli ve çevreye duyarlı ürün geliştirme çalışmaları, değer yaratma hedefimiz ve sürdürülebilirliğe verdiğimiz önem de dikkate alındığında, yatırım kararımızda etkili olmuştur.

Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de aynı bakış açısıyla, ulusal ve uluslararası ölçekte, makro trendlere uygun ve sürdürülebilir ürün geliştirme yetkinliklerine haiz, hem esnek ambalaj sektöründe, hem de diğer katma değerli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğimizi ifade etmek isteriz.