Doğu Türkistan önergesini AK Parti reddetti, MHP çekimser kaldı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Meclis gündemine getirdiği Doğu Türkistan'daki Çin zulmü hakkındaki araştırma önergesi AK Parti - MHP oylarıyla reddedildi.

Doğu Türkistan önergesini AK Parti reddetti, MHP çekimser kaldı

Doğu Türkistan'da milyonlarca Türk'ün kamplara kapatılması ve yaşanan Çin zulmüne ilişkin Meclis'e araştırma önergesi verildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, imzası ile verilen araştırma önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiği öğrenildi. 

Meclis'e sunulan araştırma önergesinde Çin'in Doğu Türkistan'daki Türkleri tamamen yok etmek istediğine dikkat çekilirken, "Türk Halkı ve Türkiye Cumhuriyeti Doğu Türkistan'a sahip çıkmalı, Çin zulmünü durdurmalı, Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın can ve mal güvenliği uluslararası yasalara göre garanti altına alınmalıdır" çağrısında bulunulmuştu.

İYİ Parti TBMM grubunun resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Yavuz Ağıralioğlu’nun, Çin tarafından Doğu Türkistan'da kurulan toplama kamplarının ve Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk nüfusun uğradığı akıl almaz mezalimin araştırılması ile ilgili verdiği önerge AK Parti’nin HAYIR, MHP’nin ÇEKİMSER oylarıyla reddedilmiştir." ifadelerine yer verildi.