Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı!

Hamilelik sürecinin tamamlamasıyla beraber karın bölgesi belirgin hale gelerek kadınların en büyük problemlerinden birini oluşturmaktadır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka, doğum sonrası karın sorunu için yapılabilecekleri sizler için anlattı.

Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı!

Karın sarkmasının bilinen nedenleri ani kilo değişiklikleri, hamilelikte aşırı kilo alımı ve çoklu gebeliklerdir. Hamilelik, vücutta bazı değişikliklere neden olabilir. Kadınlar, doğum sonrası vücutlarındaki değişikliklerden şikayet edebilirler. Karın germe işlemi, bu sorunlardan kaynaklanan sarkma ve istenmeyen karın görünümünü ortadan kaldırmak için en çok tercih edilen yöntemdir. Karın ameliyatı, karnın belirli bir bölgesindeki fazla yağ dokusunun çıkarılmasıdır. Ameliyat sonucunda kolayca düz ve sıkı bir karın elde edebilirsiniz. Peki, Doğum sonrası sarkan göbek nasıl toparlanır? Karın germe yöntemleri nelerdir? İşte, karın germe yöntemleri…

Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı! - Resim : 1

Karın germe yöntemleri nelerdir?

Karın germe tedavisi için iki yöntem vardır; tam karın germe ve mini karın germe. Göbek deliği ve göbek deliğinin altındaki alan için mini karın germe yöntemi kullanılır. Göbek deliğinde değişiklik olmaz ancak bu işlem sırasında bel ve üst bölgede değişiklik olmaz. Kişilerin ihtiyacına göre liposuction ile yapılabilir.

 Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı! - Resim : 2

Tüm karın küçültme ameliyatında göbek deliği serbest bırakılır ve tüm karın bölgesi tedavi edilir. Ameliyattan sonra yeni bir göbek deliği oluşturulacaktır. İşlem süresi yaklaşık 3-4 saat arasında değişmektedir. Ameliyattan sonra kontrol için bir gün hastanede yatmanız gerekir. Korseler doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ameliyattan 10 gün sonra hasta kontrollü bir şekilde günlük hayatına dönebilir.

 Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı! - Resim : 3

Karın germe yöntemi sağlık sorunlarının da çözümü!

Karın bölgesini sıkılaştırmanın yanı sıra karın germe ameliyatının birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları ise;

 Stres Üriner İnkontinans sorununu azaltabilir: Bazı kadınlar vajinal doğumdan sonra idrar kaçırma sorunu yaşarlar. Öksürme, hapşırma, egzersiz vb. durumlarda bu sorun gözlemlenebilir. Stres üriner inkontinans adı verilen bu rahatsızlık karın germe ameliyatı sonrasında giderilebilir.

 Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı! - Resim : 4

Genel beden duruşu iyileşir: Karın ameliyatı, gevşek karın kaslarını eski haline getirebilir ve daha sıkı görünmesini sağlayabilir. Gevşek karın kasları sadece şişkinliğe neden olmakla kalmaz, aynı zamanda kamburluğa da neden olur. Ameliyattan sonra kişinin duruşu düzelecek ve sırt ağrıları azalacaktır.

 Doğum sonrası karnınızdan kurtulmanızın tam zamanı! - Resim : 5

Ventral fıtık sorunu azaltılabilir: Karın fıtığı sorunları karın dokularının dışında ortaya çıkar. Birden fazla nedeni var. Bu sorunu yaşayan kişiler karın germe ameliyatı sonrasında oluşan rahatsızlıktan ve karın şişkinliğinden kurtulabilmektedir.