Doktorları bile şoke etti

Beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki adamdan nakledilmek için alınan akciğer doktorları bile şoke etti. Karaciğer gibi görünen akciğerin sahibinin 30 yıldır sigara içtiği ifade edildi.

Çin'in Jiangsu kentindeki Wuxi Halk Hastanesi'nden cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınacak akciğeri nakletmek için operasyona hazırlanmıştı. Hastanın göğsü açıldı ve akciğeri çıkarıldı. İşte o an herkes gördüğü manzara karşısında adeta şoke oldu. 30 yıldır sigara kullandığı ifade edilen adamın akciğeri tamamen kararmış, adeta siyah ciğere dönmüştü.

Kömürü andıran bir görüntüsü bulunan akciğeri çıkaran cerrah olan doktor Chen, hastanın beyin ölümü gerçekleşmeden önce akciğer filmi çekilmediğini, acil akciğer bekleyen bir hasta bulunması nedeniyle direkt operasyona başladıklarını kaydetti. Sağlıklık akciğeri incelenmesi için üniversitelere gönderdiklerini kaydeden Chen, sigara içen milyonlarca insanın aynı akciğere sahip olduğunu ileri sürdü.

Hastanenin sosyal medya hesaplarından, "Hala sigara içme cesaretin var mı?" başlığıyla paylaşılan video milyonlarca kişi tarafından izlendi. Katran nedeniyle tamamen kararmış akciğerlerin görüntüsü sosyal medyanın en çok paylaşılan videoları arasına girdi.