Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde yaşayan Benjamin Cole isimli bir adam 2002 yılında ağlayan dokuz aylık kızını susturmak amacıyla omurgasını kırmıştı. Kızının ölümüne sebep olan babanın Ekim ayı içinde idam edilmesi planlanıyor. Avukatları ise Cole'da zeka geriliği olduğunu öne sürerek farklı bir temyiz başvurusunda bulundu. Avukatları Cole’un dış dünyayı algılayamadığını ve bilinçsiz hareketleri olduğunu belirtti.

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde yaşayan Benjamin Cole isimli bir adam 2002 yılında dokuz aylık kızının aralıksız olarak ağlamasından şikayet ediyordu. Kızı Brianna Cole ağlamaya başlayınca baba Benjamin, bebeğin bacaklarından tutarak vücudunu geriye doğru bükmeye zorladı. Dokuz aylık olan Brianna Cole, omurgası ikiye katlandığında kemiklerinin aortunu yırtması sonucunda öldü. Cinayetin ardından Cole, video oyunu oynamaya geri döndüğü söylendi. Af duruşmasında Brianna'nın amcası, Cole'un kızına ne yaptığını anlayamadığını söyledi.

 

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor” - Resim : 1

Benjamin Cole’un avukatları adamın idamı idrak edemediğini ve yaptığı eylemlerin sorumluluğunu alabilecek bir bilinçte olmadığını belirterek cezaya itiraz etti. Avukatlar jürinin idam edilmeye uygun olup olmadığına karar vermesine izin verecek bir yeterlilik duruşması talep etti.

 

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor” - Resim : 2

Cole’un savunmasında psikolojik bir rahatsızlık ve çocukken aşırı istismara bağlı travmatik durumlar yaşadığı belirtildi. 20 Ekim’de idam edilmesi planlanan Cole’un bir üst mahkemede akıl sağlığının yerinde olmadığına dair bir rapor yayınlanırsa idam cezası iptal edilebilir.

 

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor” - Resim : 3

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor” - Resim : 4

Dokuz aylık kızının omurgasını kırmıştı! Cezaya avukatlarından itiraz geldi! “Ne yaptığını bilmiyor” - Resim : 5