Facebook'ta büyük dolandırıcılık

Sosyal medya platformu facebook üzerinden yasal olmayan işlemler yapılmaya başlandı. Yüz binlerce üyesi olan sayfalarda araç hasar kayıtlarının 8 bin liraya silineceği iddia ediliyor. 

Dolandırıcılar şimdi de araç hasar kayıtlarını silmek isteyenleri hedef aldı. Araç hasar kayıtlarını silebildiklerini iddia ederek vatandaşları sosyal medya platformu facebook üzerinden dolandırıyorlar.

Facebook’ta yüz binlerce üyesi olan sayfalarda ilan veren dolandırıcılar, hasar kayıtlarının 8 bin liraya silindiğini duyuruyor. Bu sayfalara mesaj atan kullanıcılar, dolandırıcıların ağına düşünüyor.

Vatandaşlara geliştirdikleri program sayesinde sigorta bilgi ve gözetim merkezine girerek hasar kayıtları sildiklerini iddia eden dolandırıcılar, bir daha asla kayıt çıkmadığını ileri sürüyor.

Kazaya karışan araca ilişkin kaza tarihi, kaza sonucu oluşan hasar ve hangi parçaların değiştiğine ilişkin bilgiler tramer’de kayıtlı bulunuyor. Yani sigorta bilgi ve gözetim merkezi nezdinde tutulan tramer bilgilerinin silinmesi yasal olarak mümkün değil.

Uzmanlar, mağduriyetlerin oluşmaması için talip olunan araçlar mutlaka yetkili ekspertiz firmaları tarafından raporlanmasını öneriyor.