Dolar kaç lira? İşte güncel rakamlar...

Geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen dolar kuru, Merkez Bankasının faiz kararını açıklayacağı haftanın ilk işlem gününe yukarı yönlü başladı. 15 Mart 2021 dolar kuru ne kdar oldu? İşte son durum...

Dolar kaç lira? İşte güncel rakamlar...

Geride bıraktığımız haftada 7,43-7,78 bandında dalgalanan dolar/TL, yurt içinde ve yurt dışında merkez bankası kararlarının açıklanacağı haftanın ilk gününde 7,60 düzeyinden işlem görüyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyatları ve konut satışlarını açıkladı. Sıfır ve ikinci elde konut satışları yüzde 30'un üzerinde düştü. Tarım ÜFE, 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,61, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,32 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,67 artış gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe rakamlarını açıkladı. Ocak ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 113,8 milyar TL, bütçe gelirleri 89,6 milyar TL ve bütçe açığı 24,2 milyar TL olurken, faiz dışı bütçe giderleri 91,8 milyar TL ve faiz dışı açık 2,2 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki tahvil ihalesi birden düzenleyecek.

7 Yıl vadeli değişken faizli tahvil ile 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil yeniden piyasaya sunulacak. Bir önceki 10 yıllık sabit kuponlu ihalede ortalama Faiz yüzde 13,04 olurken, değişken faizli ihalede yüzde 7,00 seviyesinde oluşmuştu.

Yurt dışında günün ilk verileri Çin'den geldi. Çin, sanayi üretimi, perakende satışlar, konut piyasası verileri, işsizlik oranı ve kırsal olmayan sabit yatırımlar verilerini yılın ilk iki ayı için açıklandı. Piyasalar ilk iki ayda sanayi üretiminde yüzde 30, perakende satışlarda yüzde 32 artış bekleniyor. Ayrıca Şubat ayına ilişkin konut fiyat verileri de gelecek.

New York Fed imalat Endeksi ABD'de günün en önemli verisi olacak (15.30). Geç saatlere sermaye giriş/çıkış verileri açıklanacak (23.00).

Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı Brüksel'de gerçekleşecek.