ABD geri adım attı dolar ve altın sert düştü!

Haftanın ilk işlem gününde 9,82 seviyelerine kadar çıkan dolar, ABD'nin Osman Kavala ile ilgili 10 Büyükelçiliğin yayınladığı bildiriye ilişkin geri adım atması sonrası 9.56 seviyesine kadar düştü. Altın da benzer durum yaşandı.

ABD geri adım attı dolar ve altın sert düştü!

Altın ve para piyasaları olağan dışı günlerden geçiyor.. ABD'nin Osman Kavala ile ilgili 10 Büyükelçiliğin yayınladığı bildiriye ilişkin geri adım atması piyasalara olumlu yansıdı. Açıklama sonrası dolar ve altında sert düşüş gözlemlendi.

ABD'nin öncülük ettiği 10 Büyükelçinin Osman Kavala'nın durumu hakkında yaptığı açıklamaya ilişkin tartışmalar devam ediyor.

ABD Büyükelçiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder" ifadeleri kullanıldı.

Dolar ve altında sert fren

Açıklama sonrası sabah saatlerinde 9,82 TL'yi gören dolar 9,56 seviyesine kadar çekilirken, Euro 11,15'e, gram altın ise 557 TL'ye kadar düştü.