Dolarda sert düşüş! 11-12 TL olacak, ünlü ekonomist tarih verdi!

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte ekonomistlerde doların akıbetine ilişkin yorumlarda ve tahminlerde bulunuyorlar. Geçtiğimiz günlerde Ocak ayında doların 20 TL'yi tahmin edilmişti. Bu kez, doların düşeceği tarihi verildi. Ünlü ekonomist doların 11-12 TL'ye düşeceği tarihi gerekçeleriyle birlikte verdi. Herkesin dikkatini çeken açıklamanın detayları... Dolar ne zaman düşecek?

Dolarda sert düşüş! 11-12 TL olacak, ünlü ekonomist tarih verdi!

Yaptığı tahminlerle son dönemde gündem olan ünlü ekonomist Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, bu kez de doların sert bir düşüş yapacağı tarihi açıkladı. Doların düşeceğini tarihi gerekçeleriyle birlikte açıklayan ekonomist dikkatleri üzerine çekti. Peki, dolar ne zaman 11-12 TL'ye düşecek. İşte o açıklamaya dair detaylar...

2021 yılındaki zirvesini tazeleyen dolar 18,65 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Kurda yaşanan dalgalanmalar sürerken, uzman ekonomist Zelyut, önemli bir açıklama da bulundu.

"Bambaşka bir Türkiye göreceksiniz"

Dolar ve gelecek seçimler hakkında kaleme aldığı yazısında ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklama;

“Altılı masanın yapacağı ilk iş rasyonel ekonomi politikalar. MB yönetiminde, piyasa yönetiminde liyakata önem verdiklerinde siz kurda bir geri çekilme göreceksiniz. En önemli nokta, cumhurbaşkanı seçildikten sonra hisse ve tahvil piyasalarından kaçan para 70-80 milyar dolardan fazla. Burada onun yerine daha güvenilir bir figürün gelmesi sermaye akışlarını tersine çevirecek.

Dolar 18 liraysa 11-12 liraya indirecek. Doların 11-12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekildiğinde siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlayacaksınız. Sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak”