'Yaptırım' açıklamaları sonrası dolarda son durum!

Barış Pınarı Harekatı'nın 7. gününde dolarda düşüş eğilimi görülüyor.

'Yaptırım' açıklamaları sonrası dolarda son durum!

Küresel piyasalarda ABD-Çin görüşmelerinin iyimserliği yaşanırken; yurt içi piyasalar Barış Pınarı Harekatı'nda yaşanacak gelişmelere kilitlendi.

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 1,1 değer kaybıyla 5,8650 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,9 azalışla 6,4825'ten, sterlin/TL yüzde 0,6 değer kaybıyla 7,4290'dan satılıyor.

Avro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,1040'ta ve dolar endeksi ise yüzde 0,1 azalışla 98,3 seviyesinde bulunuyor. Sterlin/dolar paritesi ise bugün önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1,2665'ten işlem görüyor.

Analistler, açıklanan yaptırımların piyasaları olumsuz etkilemesinin beklenmediğini belirterek, bugün yurt içinde işsizlik, yurt dışında ise Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ABD'de başlayacak toplantıları ile makroekonomik veri gündeminin takip edileceğini dile getirdi.

Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin gelişmelerin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,90'ın altında kalıcılık sağlanması durumunda 5,76 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.