İlk değerlendirme Bakan Varank'tan: Kendilerini ekonomist sanan ukalalar her halde anlamışlardır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde, Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı'ndaki açıklamasında ekonomideki son durumu değerlendirdi. Varank "Kendilerini ekonomist sanan ukalalar her halde anlamışlardır diye düşünüyorum" diyerek muhalefete yüklendi.

İlk değerlendirme Bakan Varank'tan: Kendilerini ekonomist sanan ukalalar her halde anlamışlardır

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin ekmeğini ve umudunu daha da büyüteceğimiz bir döneme hızla giriyoruz. Bu yolda ayakları yere basan sağlam politikalar ve araçlar üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Varank'ın konuşmasından satır başları;  

"Kendilerini ekonomist sanan ukalalar heralde anlamışlardır diye düşünüyorum. Şunu herkes bilmeli. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimiz finansmana finansmana düşük maliyetle ulaşabilecek. İhracat yapmak isteyen önünü görebilecek. Üretimini çeşitlendirmek isteyen istihdamını artırmak isteyen herkes yanında devletini en güçlü şekilde görecek. Türkiye ekonomisi yoluna emin adımlarla devam edecek.

"İstikrarı öngörülebilirliği sağlamak temel önceliğimiz"

Yeşil ve dijital dönüşümün yeni ekonomide itici güç olacağını bilinci ile finansal araçlarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz. İstikrarı öngörülebilirliği sağlamak temel önceliğimizdir. Bunu yaparken disiplinli kamu maliyesi politikamızdan da asla ödünç vermeyeceğiz. Asgari ücretle sağladığmız rahatlamanın, verdiğimiz vergisi indirimlerinin tüm kesimlere yansıyacağından da asla şüpheniz olmasın.Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demogoji ile değil laf salatası ile değil üreterek, daha çok istihdam yaparak daha çok ihracat ile büyüteceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin ekmeğini ve umudunu daha da büyüteceğimiz bir döneme hızla giriyoruz. Bu yolda ayakları yere basan sağlam politikalar ve araçlar üretmeye devam edeceğiz. "