Trump'tan son dakika Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 13 Kasım'da görüşeceklerini açıkladı.

Trump'tan son dakika Erdoğan açıklaması

Dün akşam saatlerine doğru Türkiye hakkında attığı tweetler nedeniyle tepki çeken Donald Trump, bugün tam aksi bir açıklama yaparak yeniden şaşırttı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 13 Kasım'da görüşeceklerini açıkladı. Trump mesajlarını yine Twitter üzerinden verdi.

Pek çok insanın Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unuttuğunu ifade eden Trump, Türkiye'nin F-35 için çalıştığını söyledi. "Ayrıca İdlib'de bir çok hayatın kurtarılmasında bana yardım ettiler ve geri döndüler" diyen Trump, Rahip Branson olayını hatırlatarak, "Benim isteğim üzerine uzun süre hapiste halan Brunson'ı bıraktı. Ayrıca, unutmayın en önemlisi Türkiye'nin NATO'yu iyi durumda tutan önemli bir üye. Bu unutulmamalı. (Erdoğan) 13 Kasım'da konuğum olarak ABD'ye gelecek" diye yazdı. Trump mesajının sonuna savaşı bitirme mesajı olarak #Endenlesswars notu düştü.

Türkiye ve Kürtler

Trump daha sonraki tweetlerinde, Suriye'den ayrılma sürecinde olduklarını ifade ederek, "Ayrılıyoruz ancak harika savaşçı olan Kürtleri terk etmedik. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağımız olan Türkiye ile olan ilişkimiz de çok iyiydi. Türkiye zaten geniş bir Kürt nüfusuna sahip. Suriye'nin bu bölümünden askerlerimizi çekerken Türkiye'nin zorla veya gereksiz bir şekilde savaşmasının ekonomilerini ve kırılgan paralarını yok edeceğini biliyor. Biz, Kürtlere finans ve silah yardımı yapıyoruz" dedi.