Dört büyükler imzayı attı! Bankalarla dev anlaşma...

Dört büyük kulüp ile Ziraat Bankası, Halkbank, DenizBank ve Yapı Kredi arasında 8.4 milyar TL büyüklüğe sahip finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalandı.

Dört büyükler imzayı attı! Bankalarla dev anlaşma...

Dört büyük kulüp, Ziraat Bankası, Halkbank, DenizBank ve Yapı Kredi ile anlaştı. Anlaşma kapsamında performansına dayalı, toplam 9.5 yıllık bir finansman modeli oluşturulacak. 

8.4 milyar TL büyüklüğe sahip finansal yeniden yapılandırma sözleşmesine göre, 2.5 yıllık bir ödemesiz dönem oluşacak. Sonraki dönemlerde ise gelir performansına dayalı, toplam 9.5 yıllık bir finansman modeli oluşturulacak. 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye’de sporun gelişimi ve kitlelere ulaşmasının milli görev olmasından hareketle, kamu bankalarının öncülüğünde başladıkları finansal yeniden yapılandırma sürecinde en üst düzeyde sorumluluk hissederek ellerini taşın altına koyduklarını vurguladı.

Türk sporunun geleceğine imza attıklarını söyleyen Ateş, “Konsorsiyumun lider bankası Ziraat Bankası koordinasyonunda, Halk Bankası, DenizBank ve Yapı Kredi’nin katılımlarıyla toplam 8.4 milyar liraya ulaşacak finansman paketini hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Sözleşmenin imzalanmasıyla işleyecek yeni sürece ilişkin Ateş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sene salgın koşullarından dolayı yumuşak geçişe imkân tanımak amacıyla geçirilen 1 yıllık ödemesiz döneme ilave ilk 1.5 yıl, kulüplerimiz konsorsiyum bankalarına herhangi bir ödeme gerçekleştirmeyecek. Böylece toplamda 2.5 yıllık bir ödemesiz dönem oluşacak. Sonraki dönemlerde ise gelir performansına dayalı, toplam 9.5 yıllık bir finansman modeli oluşturulacak.”