Dortmund'u yakan Türk

Almanya Bundesliga'da Ruhr derbisinde Dortmund kendi evinde Schalke 04'e yenilerek şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Dortmund'u yakan Türk
Fotoğraf: @BlackYellow Dortmund Twitter hesabı

Bayern Münih'in Nürnberg'i yenmesi halinde Dortmund 3 hafta kala liderin 4 puan gerisinde kalacak.

Maç bitiminde ev sahibi ekipten basına konuşa herkes umudunu kaybetmiş görünüyordu.

Herkes umutsuz

Kaptan Marco Reus, şampiyonluk şanslarının ellerinden kayıp gittiğini söyledi. Maçta kırmızı kart gören Reus "Bayern'i yakalamanın artık çok zor olduğunu" kaydetti.

Dortmund Teknik Direktörü Lucien Favre da umutsuz konuştu. Favre "Şampiyonluk yarışı sona erdi. Daha önce böyle bir şeyi deneyimlemedim. Schalke mağlubiyetini kabul etmesi gerçekten çok zor" dedi.

İki kırmızı kartta da aynı isim

Dortmund'un maçı kaybetmesinde görülen iki kırmızı kartın etkisi büyüktü.

60. dakikada Marco Reus, 65. dakikada ise Marius Wolf kırmızı kart gördü.

Her iki oyuncu da Schalke'nin Türk asıllı oyuncusu Suat Serdar'a yaptıkları fauller nedeniyle oyundan atıldı.

Favre hakeme tepki gösterdi: Rezalet

Lucien Favre ise hakeme tepkiliydi. Özellikle Marius Wolf'un gördüğü kırmızı kartı haksız bulan İsviçreli teknik direktör Weigl'ın eline çarpan topta Schalke lehine verilen penaltıyı da adaletsiz buldu.

Favre "Futboldaki en büyük skandaldı, rezalet" derken "Bu kuralı kim icat ettiyse belli ki hiç futbol oynamamış. Futbolda böyle bir şey yok" diye konuştu.

Schalke'nin penaltı kazandığı pozisyondan önce Dortmund'un İngiliz futbolcusu Jadon Sancho'nun yüzüne tribünlerden bir cismin geldiğini hatırlatan Favre "Sancho bu yüzden tedavi görüyordu ve saha kenarındaydı, bu nedenle de yerinde değildi" diyerek yine hakemi eleştirdi.

Dortmund cephesinde umudunu kaybetmeyen tek isim ise takımın eski kaptanı, yeni oyuncu direktörü Sebastian Kehl'di.

Kehl, "Hayalimizi gerçekleştirmek için kalan maçlarımızı kazanmak istiyorum, umut etmekten vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.