Duayen gazeteci Uğur Dündar 6'lı masaya çağrısını yineledi! Liderleri tv100'e davet etti

Geçtiğimiz günlerde de altılı masa liderlerine çağrıda bulunan duayen gazeteci Uğur Dündar, Haftanın Panoraması programında da "6’lı masayı oluşturan liderler gelirler biz gazetecilerin karşısına çıkarlar, ucu açık bir programla onlara sorular sorarız ve böylece unutulan, tarihin bir kenarına terk edilen tartışma kültürü tekrardan hayat bulur" diyerek çağrısını yineledi.

2002 yılında duayen gazeteci Uğur Dündar moderatörlüğünde dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bir araya geldiği tarihi buluşma tv100'de yayınlanan Haftanın Panoraması programında yeniden ekrana geldi.

6'LI MASAYA ÇAĞRI
Programda 6'lı masada yer alan genel başkanlara çağrıda bulunan duayen gazeteci Uğur Dündar "6’lı masayı oluşturan liderler gelirler biz gazetecilerin karşısına çıkarlar, ucu açık bir programla biz onlara sorular sorarız ve böylece unutulan, tarihin bir kenarına terk edilen tartışma kültürü tekrardan hayat bulur." dedi.

"TARTIŞMA FORMATINI BİZİM DEMOKRASİMİZE KAZANDIRMAMIZ GEREKİR"
Dündar "Madem biz güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyi savunuyoruz, o demokrasilerin vazgeçilmezlerinden biri olan tartışma formatını bizim demokrasimize kazandırmamız gerekir. Bunun başlangıcı da 6’lı masayı oluşturan liderlerin gazetecilerin karşısına çıktığı bir programda gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

"SEYİRCİLERİMİZİN ZİHİNLERİNDEKİ SORU İŞARETLERİNİ GİDERSİNLER"
Dündar geçtiğimiz günlerde de altılı masaya "6’lı masanın liderleri güçlendirilmiş parlamenter sistem vaat ediyorlar onun bir gereği de bu açık oturum kültürünün yeniden canlanmasıdır. Onu inşallah TV100 ekranlarında gerçekleştireceğiz. Liderlere bir çağrıda bulunayım 6’lı masa liderlerine gelin tarihini sizin belirleyeceğiniz bir akşam, Cumartesi akşamı olursa ben tercih ederim, ucu açık bir şekilde 6’lı masanın projelerini ve iktidar oldukları seçenekte neler vaat ettiklerini topluma anlatsınlar. Seyircilerimizin zihinlerindeki soru işaretlerini gidersinler." sözleriyle çağrıda bulunmuştu.