Düğün fotoğraflarından bıktı, kapısına bunu yazdı

Kuzguncuk'ta tarihi bir evinin sahibi, evinin önünde fotoğraf çektiren gelin damatlardan kurtulamayınca çareyi kapısına "Burada fotoğraf çektirenler ayrılıyor" diye yazmakta buldu.

Düğün fotoğraflarından bıktı, kapısına bunu yazdı

Fotoğrafçıların uğrak yeri Kuzguncuk, yeni evlenen çiftlerin de fotoğraf çektirmek için seçtiği yerlerin başında geliyor. Ancak mahalle sakinleri artık bıkmış durumda. Kuzguncuk'ta bir ev kapısına astığı yazı ile dikkat çekti. Bu tarihi evin sahibi kapısının önünde fotoğraf çektiren çiftlerden o kadar bıkmış ki onları evinden uzak tutabilmek için evin giriş kapısına "Burada fotoğraf çektirenler ayrılıyor" yazmakta çare bulmuş. 

Düğün fotoğraflarından bıktı, kapısına bunu yazdı - Resim : 1

Evin önüne düğün fotoğrafı çektirmek için gelenler kapıdaki yazıyı görünce gözlerine inanamadı. Ancak ne yazık ki ev sahibi bu yazı ile amacına ulaşamadı. Gelin ve damatlar fotoğraf çektirmek için yine o evin önünü seçti.

Komşusunun fotoğraf sıkıntısına ilişkin konuşan Fatma Babacan,  fotoğraf çektirmek için gelin ve damadın yanında mutlaka yakınlarından oluşan kalabalık gruplar bulunduğunu anlattı.  Kalabalık bir yakın grubu ile hareket eden gelin ve damadın fotoğraf çektirken abarttığını, evin içine kadar girdiğini söyleyen Babacan, "O da ‘Rahatsız oluyorum. Çekmeyin burayı’ diyor. Bağırıyor, çağırıyor ama ne fayda. Onun için bu yazıyı yazdı, gene anlamıyor millet" diye konuştu.

Kuzguncuk'un güzel bir yer olduğu için fotoğraf çektirmek için gelenlerin çok olduğunu söyleyen Babacan, "Genellikle renkli merdivenleri çekiyorlar. Bir de Bostan Sokak arkasında evler var, sıralı renkli evler. Orayı çekiyorlar.” dedi.