Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta!

Aslanların azalan popülasyonuna dikkati çekmek için her yıl 10 Ağustos Dünya Aslan Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ülkemizde de renkli görüntülere sahne olan Aslan Günü'nü, Ankara'daki aslanlar pasta, Gaziantep'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aslanları ise buzlu kokteyl ile kutladı.

Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta!

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) 2014'te "Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi"ne aldığı aslanların azalan popülasyonuna dikkati çekmek için her yıl 10 Ağustos, Dünya Aslan Günü olarak kutlanıyor. 

Ülkemizde de kutlanan Aslanlar Günü'nün bu yıl ki kutlamaları Ankara ve Gaziantep'te renkli görüntülere sahne oldu. Ankara Aslanlar Diyarı Parkı'nda minik aslanlara pasta kesilirken, sıcaktan bunalan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki aslanlara buzlu kokteyl verildi. 

Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta! - Resim : 1

“Aslanlarımıza pasta kesiyoruz”

Aslanlı Park işletmecisi Ahmet Zeki Öner, “Bugün 10 Ağustos Aslanlar Günü. Biz de parkımızda böyle bir etkinlik düzenledik. Aslanlarımıza pasta kesiyoruz. Yaklaşık bir ay önce doğan aslanlarımız var, onları sevebiliyoruz. Tüm aslanlarımızın Aslanlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

Aslanlar Günü'ne denk gelmenin heyecanını yaşayan Ahmet Erdem Erbilir, “Aslanlı Park'a daha önce gelmiştim, tabii adı daha sonra 'Aslan Diyarı' olmuş. Annemin arkadaşlarıyla geldik, onların da görmesini istiyorduk. Çünkü burası çok güzel bir yer. Herkesi buraya beklerim. Aslan Günü'ne de denk gelmek bizim için harika bir duygu” diye konuştu.

Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta! - Resim : 2

“Aslanlar Günü diye bir gün olduğunu da bilmiyorduk”

Aslanlar Günü diye bir gün olduğunu bilmediklerini belirten Gülnihal Erbilir ise, “Çocuklar burayı çok seviyorlar, geldiğimiz için gayet mutluyuz. Aslanlar Günü diye bir gün olduğunu da bilmiyorduk aslına bakacak olursanız. Böylece bu günü de öğrenmiş olduk. Bir şeyler de öğrenmiş olmak bizim için artı değerli. Herkesi Ankara İncek’te Aslanlı Park’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep, Cumhurbaşkanının aslanlarına ev sahipliği yapıyor!

Yaklaşık 5 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir tarafından hediye edilen 2’si dişi 4 aslan, hayvanat bahçesi ziyaretçilerinden yoğun ilgi görüyor. Gaziantep’te 40 dereceyi aşan sıcaklıktan bunalan Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin isimli aslanlar buzlu et kokteyliyle serinliyor. Güneşin yakıcı sıcağından kaçarak kendileri için oluşturulan özel gölgeliğin altında yaz günlerini geçiren aslanlar bunaltıcı sıcakta buzlu kokteyliyle hem serinliyor hem de karınlarını doyuruyor.

Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta! - Resim : 3

“Sıcak havalarda buzlu kokteyl çok hoşlarına gidiyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Doğal Yaşam Parkında 4’ü dişi toplam 8 aslan bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların kendilerine emanet edildiğini aktaran Özsöyler, “Biz de onlara bütün hayvanlara olduğu gibi gözümüz gibi bakıyoruz. Aslanların azalan popülasyonuna dikkat çekmek için bugün Aslan Günü olarak kutlanıyor. Bu hayvanları kırmızı ve beyaz etle besliyoruz. Özellikle de yazın sıcağından bunaldıkları için etleri onlara dondurarak kokteyl halinde veriyoruz. Sıcak havalarda buzlu kokteyl onların çok hoşuna gidiyor. Yazın günlük 3.5 kilo, kışın ise 5.5 kilo et yiyorlar” ifadelerini kullandı.

Dünya Aslanlar Günü Türkiye'de böyle kutlandı! Cumhurbaşkanının aslanlarına buzlu kokteyl, Ankara Aslanlarına pasta! - Resim : 4

“İnşallah Cumhurbaşkanımızın aslanlarından yavru alacağız”

Aslanın nesli koruma altında olan bir hayvan türü olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Özsöyler, “Cumhurbaşkanımızın bize hediye ettiği aslanlardan sonra ziyaretçi sayımızda bir hayli arttı. Cumhurbaşkanımızın aslanlarını görmeye Gaziantep’e akın akın geliyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Özellikle birbiriyle anlaşan dişi ve erkekleri yan yana koyarak nesillerini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Bize geldiklerinde 6 aylıklardı. Şu anda yaşları 5’i aştı. Cinsel olgunluğa da eriştiler. İnşallah Cumhurbaşkanımızın aslanlarından da yavru alacağız” diye konuştu.