Dünya bu çocuğu konuşuyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in de Twitter hesabında yer verdiği beş yaşındaki Bahtiyar Elnur'u, dünya bu fotoğrafıyla konuşuyor. Bahtiyar'ın yıkıntılar arasında kardeşi Sehla ile oyun peşinde koşarken çekilen bu karesi büyük yankı uyandırdı.

Dünya bu çocuğu konuşuyor!

Azerbaycan Tecili ve Tıbbi Yardım Hastanesi Başhekimi Kafer İbrahimova çocukların şok içinde olduğunu belirtiyor. Bahtiyar, Bomba patladı' diyor, yıkıntılar arasında kardeşi Sehla ile oyun peşinde koşuyor. Kulağındaki bandaja, yüzündeki yaraya rağmen adı gibi mutlu" dedi.

10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de ateşkesin başladığı Dağlık Karabağ'da, Ermenistan ordusu dakikalar içinde ateşkesi ihlal edip Azerbaycan şehirlerine saldırdı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı resmi açıklamada Goranboy, Terter ve Ağdam'ın gece boyunca ateşe tutulduğu ve sivillerin hedef alındığını duyurdu. Saldırılarda bir sivilin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Uluslararası haber ajansları Reuters, AP ve AFP füzenin vurduğu ve yerle bir olan evlerin onlarca fotoğrafını dünyaya servis etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in de Twitter hesabında yer verdiği beş yaşındaki Bahtiyar Elnur'u ise, dünya Reuters fotoğraflarıyla konuşuyor.

11 Ekim'in ilk saatlerinde yatağında saldırıya yakalanan Bahtiyar, patlamayı hafif yaralarla atlattı ancak Tecili ve Tıbbi Yardım Hastanesi Başhekimi Kafer İbrahimova çocukların şok içinde olduğunu belirtiyor.

"Kulağındaki bandaja, yüzündeki yaraya rağmen adı gibi mutlu"

Dr. İbrahimova, Reuters fotomuhabiri Ümit Bektaş'ın kadrajına aldığı çocuk için "Bahtiyar olayların ayrımında değil tabii ki. Arada bir 'Bomba patladı' diyor, yıkıntılar arasında kardeşi Sehla ile oyun peşinde koşuyor. Kulağındaki bandaja, yüzündeki yaraya rağmen adı gibi mutlu" diyor.

27 Eylül'de başlayan savaşın başından beri sınırdan onlarca kilometre içerideki şehirleri hedef alan Ermenistan'ın saldırılarında 40'tan fazla sivil hayatını kaybetti.