Dünya futbolunun en görkemli ismi Maradona unutulmadı

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyileri arasında gösterilen Diego Armando Maradona, ölümünün birinci yılında anıldı.

Dünya futbolunun en görkemli ismi Maradona unutulmadı

"Tanrı'nın eli" açıklaması, İngiltere'nin Arjantin'de bulunan Falkland adasına yaptığı saldırının ardından söylemleri, orta sıralarda bulunan Napoli'ye transfer olarak meydan okumasıyla, renkli hayatı ve kişiliği ile futbol dünyasına damga vurdu Arjantinli yıldız. Futbolcuya "Sihirbaz" lakabının takılmasının nedenlerinden biriydi...

Dünya futbolunun en görkemli ismi Maradona unutulmadı - Resim : 1

25 Kasım 2020 yılında Diego Armando Maradona hayatını kaybetti. Binlerce kişi sokaklarda onun için yas tutarken, evi olarak gördüğü Boca Juniors'ın stadı La Bombonera çevresinde milyonlarca kişi toplandı.

Belki de dünya tarihinin en görkemli cenazesi pandemi şartları nedeniyle sadece aile arasında gerçekleşmişti ama milyonlarca kişi Maradona'nın ardından gözyaşlarına hakim olamamıştı...

Napoli efsanesi

Efsane olduğu İtalya'nın Napoli kulübü ise stadının adını Maradona olarak değiştirme kararını ölümünün hemen ardından ilan etti. Napoli kenti neredeyse tamamen Maradona yazılı Napoli formasıyla 25 Kasım'da dolmuştu.

Dünya futbolunun en görkemli ismi Maradona unutulmadı - Resim : 2

Unutulmadı

25 Kasım 2020'de gözlerini yuman Maradona, ölümünün birinci yılında binlerce sosyal medya kullanıcısı ve futbol kulüpleri tarafından unutlmadı. 

Dünya futbolunun en görkemli ismi Maradona unutulmadı - Resim : 3