Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama

Dünya Sağlık Örgütü mutasyona uğramış kovid - 19 virüsüne ilişkin uyarıda bulundu. Pandemi devam ederken bir de mutasyon virüsün etkisi ve doğuracağı sonuçlarla ilgili çok ciddi öngörüler bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama

Dünya Sağlık Örgütü, mutasyona uğrayan yeni virüsün "büyük ölçüde" daha bulaşıcı olduğunu duyururken, daha tehlikeli olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa temsilciliğinde, İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüsün mutasyona uğrayan yeni türü ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Uzmanlar, virüsün yeni ve daha bulaşıcı türüyle mücadele etmek için yeni stratejileri görüştüler.

Çok daha fazla bulaşıcı

Toplantıda virüsün "büyük ölçüde" daha bulaşıcı olduğu ve gençlerde daha sık görüldüğüne dikkat çekildi.

Yapılan paylaşımda, ancak virüsün "ciddiyetinde" artış olduğuna ilişkin bir kanıt olmadığını da vurguladı.

Mutasyona uğraması normal

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Virüsler zamanla mutasyona uğrar. Bu doğal ve bekleniyordu" açıklamasında bulunmuştu.

İngiltere'nin bu türün daha kolay bulaştığını bildirdiğini aktaran Ghebreyesus, "Ancak şimdiye kadar kuvvetle muhtemel ciddi hastalık veya ölüme neden olduğuna dair hiçbir kanıt yok" dedi.

Aşı çalışmalarını etkilemiyor

DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove ise bir soru üzerine, "İngiltere, yeni tip koronavirüsün daha fazla yayılan türünün aşıları etkilemediğini belirtti" ifadesini kullandı.