Ünlü isim kanser oldu!

"Şu anda tek amacım, tıbbi tavsiyelere uyup iyileşmek" diyen dünyaca ünlü İspanyol tenisçi Carla Suarez, hodgkin lenfoma kansere yakalandığını açıkladı.

Ünlü isim kanser oldu!

Hodgkin lenfoma bağışıklık sistemindeki hücrelerde başlayan bir kanser olarak biliniyor. Adını Thomas Hodgkin'den alan hastalığın nedeni kesin olarak bilinmiyor. Her yaşta ortaya çıkan bu hastalığa Türkiye'de de sık sık rastlanıyor. Avrupa'da her yüz bin kişide 2-3 kişide bu hastalık tespit ediliyor.

Carla Suarez'in 6 ay boyunca kemoterapi göreği öğrenildi. Yapılan resmi açıklamada kanserin erken tespit edildiği ve henüz küçük boyutta olduğu bildirildi. 6 aylık kemoterapi nedeniyle Carla Suarez kortlardan uzak kalacak.

31 yaşındaki raket "Şu anda tek amacım, tıbbi tavsiyelere uyup iyileşmek" olacak dedi. WTA sıralamasında 71. sırada olan Suarez son maçın geçen Aralık ayında oynamıştı. Carla Suarez kariyerinin en iyi döneminde WTA kadınlar sıralamasında 6. sıraya kadar yükselmişti. 2014'te Oeiras'ta ve 2016'da Doha'da şampiyon olmuştu.

Yardım severliğiyle bilinen Carla Suarez sürekli ihtiyacı olanlarla dayanışma göstermesiyle ve Uganda'da yaptığı yardımlarla da İspanya'da adından söz ettirmişti.