Kanada'da rehine krizi! Dünyaca ünlü oyun şirketinde ortalık karıştı!

Kanadanın Montreal kentinde bulunan Ubisoft oyun şirketinin binasında çalışanların rehin alındığı iddia edildi. Polisin olay yerini güvenlik çemberine aldığı belirtildi. Ayrıca çok sayıda gözaltı olduğu bilgisi de aktarıldı.

Kanada'da rehine krizi! Dünyaca ünlü oyun şirketinde ortalık karıştı!

Kanada’nın Montreal kentinde hareketli dakikalar yaşandı. Kentte faaliyet gösteren Ubisoft adlı ünlü oyun şirketinin binasında, çalışanların rehin alındığı duyuruldu. Montreal polisi, vatandaşlara bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. İsmi açıklanmayan Ubisoft çalışanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada binadan çıkabildiğini, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kanada'da rehine krizi! Dünyaca ünlü oyun şirketinde ortalık karıştı! - Resim : 1

Oyun şirketi personeli, yaptığı açıklamada, "Daha fazla bilgi vermiyorum çünkü polislerin bunu halletmesi gerekiyor. Çıktım ve iyiyim, şimdi sadece meslektaşlarımı düşünüyorum" dedi. Binada kalan çalışanların çatıya çıkarıldığı bildirildi. Kaç kişinin rehin alındığının henüz bilinmediği ifade edildi.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre olayın bir şaka olabileceği de bildirildi.

Kanada'da rehine krizi! Dünyaca ünlü oyun şirketinde ortalık karıştı! - Resim : 2

Onlarca gözaltı var

Sosyal medyada birçok görgü tanığı tarafından polisin olayla ilgili onlarca kişiyi gözaltına aldığı bilgisi paylaşıldı.

CBC-Kanada televizyonu ise sıcak gelişmeyi, “St-Laurent Bulvarı üzerindeki Ubisoft binalarından birinde büyük bir operasyon sürüyor, polis herhangi bir yaralanma veya tehdit tespit edilmediğini açıkladı.” ifadeleri ile duyurdu.

Polis operasyonu ve gözaltıların 911'e yapılan bir ihbar sonucu başladığı, düzinelerce polisin Ubisoft binasını barikatlarla çevrelediği bilgisi paylaşılırken, olay yerinde birkaç polis kruvazörü ve ambulans bekletildiği kaydedildi.Montreal Belediye Başkanı Valérie Plante, Twitter adresindeki paylaşımında, polisle temas halinde olduklarını ve insanlardan Mile End bölgesinden uzak durmalarını istediğini söylerken olayın içeriğine dair detaya yer vermedi.