55 yaşındaki eski ABD Donanması komutanı Joseph Dituri'nin yaptığı deney, duyanları hayretler içerisinde bıraktı.
İNSANA ETKİSİNİ TEST EDECEK
"Bay Derin Deniz" lakaplı Dituri, tam 100 gün boyunca 1986 yılında bir su altı oteline dönüştürülen eski bir deniz araştırma laboratuvarında yaşayarak basıncın insan vücuduna etkisini araştıracak.
HAZİRAN AYINA KADAR KALACAK
Dituri'nin haziran ayına kadar su altında kalması ve haziran ayından sonra hazırlayacağı raporu insanlarla paylaşması bekleniyor.
Ayrıca öğrencileri eğitmeyi ve oradayken tıp ve deniz bilimleri araştırmaları yapmayı planlıyor .
Biyomedikal mühendisliği alanında doktora sahibi olan ve hiperbarik tıp eğitimi veren Bay Dituri, Key Largo lagününde yerin 9 metre altında bulunuyor.
Ortam basıncında deniz altında insan yerleşimi için önceki rekor, iki Tennessee üniversite eğitimcisi tarafından 2014 yılında Jules'ta belirlenen 73 gündür.