Dünyanın en yaşlı adamı İsyanyol Saturnino de la Fuente yaşamını yitirdi

Dünyanın en yaşlı adamı unvanı ile Guinness Dünya Rekoru kitabına giren İspanyol Saturnino de la Fuente, 113 yaşına bir ay kala vefat etti. Ölmeden uzun yaşamının sırrını veren Saturnino'nun 8 çocuğu, 14 torunu ve 22 torununun torunu vardı. Saturnino sayısız kez mucize şekilde yaşamayı başarmıştı.

Dünyanın en yaşlı adamı İsyanyol Saturnino de la Fuente yaşamını yitirdi

Dünyanın en yaşlı erkeği olarak Guinness Dünya Rekoru'na sahip bir İspanyol, 112 yaşında öldü. İlginç yaşam öyküsü ve mutlak ölümlerden sıyrılması ile bilinen Saturnino de la Fuente'nin doğum gününe az bir süre kala yaşama veda etmesi üzüntü yarattı. 

Saturnino de la Fuente, dün sabah İspanya'nın kuzeyindeki Leon kentindeki evinde hayatını kaybetti. Sekiz çocuk babası Saturnino de la Fuente gelecek ay 113. doğum gününe kutlayacaktı. 

Emekli kunduracı, geçen yıl Eylül ayında Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en yaşlı adamı olarak kayda geçmişti. Saturnino de la Fuente, renkli hayatı ve sayısız kez ölümden kurtulması ile gazete manşetlerine taşınmıştı.

Uzun ömürlü olmanın sırrını verdi

Uzun ömürlü olmasının sırrı sorulduğunda, "Sessiz bir hayat ve kimseyi incitmeden" yanıtını vermişti. 7 kızı ve bir oğlu bulunan Saturnino de la Fuente, tek erkek çocuğunu erkenden kaybetmenin acısını yaşamıştı.

Saturnino de la Fuente'nin geniş ailesi, 8 Şubat'ta doğum gününü kutlamak için gün sayıyordu. 

Sayısız kez ölümden kurtuldu, rekorlar kitabına girdi

-Saturnino, beş yaşındayken hastalığa yakalanan İspanyol gribi salgınından kurtuldu.

-Daha sonra Castilla y Leon bölgesinde aşıyı alan ilk kişi olduktan sonra Covid aşısının poster çocuğu oldu.

-Saturnino, İspanya İç Savaşı sırasında 1937 Noel Arifesinden bir gün önce ölümle bir sıyrık geçirdi.

-Hitler tarafından Franco'yu desteklemek için gönderilen bir Alman uçağı bir konut binasına düştüğünde kendini enkaz altında buldu. Saturnino enkazdan çıkarıldı ve hayatta kaldı, ancak ikisi genç kız olmak üzere üç kişi daha öldürüldü.

Saturnino, annesinin adı olan Peña'nın tanıdık bir versiyonu olan 'El pepino' olarak sevgiyle lakaplıydı.

Dünyanın en yaşlı kişisi bir Japon ve 119 yaşında

Dünyanın yaşayan en yaşlı kişisi Kane Tanake, geçen ay Japonya'daki bir huzurevinde 119 yaşına bastı.