Makinistsiz ve saatte 350 kilometre hızla gidiyor!

Çin, Dünya'nın ilk makinistsiz saatte 350 kilometre hızla giden hızlı treninin hizmete girdiğini duyurdu.

Makinistsiz ve saatte 350 kilometre hızla gidiyor!

Hızlı trenleri tüm ülkeye yaymak isteyen Çin, 2022'de yapılacak Pekin Kış Olimpiyatları öncesi saatte 350 kilometre hızla gidebilen makinistsiz hızlı treni kullanmaya başladı.

Böylece olimpiyatların yapıacağı Zhangjakou şehri ile başkent Pekin arasında işleyen tren aynı zamanda dünyanın ilk akıllı treni oldu.

4 yılda hattı inşa edilen tren Pekin - Yanqing ve Zhangjiakou'yu birbirine bağlayacak. Üç şehir de Kış Olimpiyatları'na belli dallarda ev sahipliği yapacak.

10 durağı bulunacak hatla Çin Seddi'ne de erişim sağlanabsilecek.

30 Aralık'ta seferlerine başladığı belirtilen yeni tren, Kuzey Trenyolu İstasyonu'ndan Zaizicheng İstasyonu'na ilk seyahatini gerçekleştirdi.

Hatta toplam 30 hızlı tren sefer gerçekleştirecek. Bilet fiyatları 11 dolar ile 33 dolar arasında değişicek. Akıllı tren özelliklerinden faydalanmak istenilirse fiyatlar 12 dolar ile 38 dolar arasında değişecek.

Bu trenlerin biletlerinin en az 2 gün öncesinden satın alınması gerekiyor.

Tren neden akıllı?

Treni akıllı yapan ise 5G internetin bulunması, akıllı aydınlatma ve 2 bin 778 sensörün yer almasıs. Her koltuğun dokunmatik ekranı ve kablosuz şarj istasyonu var.

Makinisti olmayan trenin bu nedenle hep zamanında gelecek ve zamanında kalkacak. Her istasyon arasında farklı hız limitine sahip olacak olan trende robotlar ve yüz tanıma teknolojisiyle yolcuların kimlikleri belirlenecek, valizleri ve biletleri kontrol edilecek.