Dünyanın konuştuğu olay! Milli futbolcu, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı!

Futbolcu Mohamed Zubya, Libya’nın başkenti Trablus’ta silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Libya'daki Ulusal İnsan Hakları Komitesi, futbolcunun serbest bırakılması için çağrı yaparken sağlık durumu bilinmiyor.

Dünyanın konuştuğu olay!  Milli futbolcu, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı!

Al-Ittihad ve Libya Milli Takımı’nın forvet oyuncusu 34 yaşındaki Mohamed Zubya, perşembe günü başkent Trablus'ta kaçırıldı. Futbolunun durumu hakkında o günden bu yana haber alınamazken ailesi kaçıranların serbest bırakılması için hangi taleplerde bulunduklarını bilmediklerini söyledi.

Libya'daki Ulusal İnsan Hakları Komitesi, silahlı kişilerin onu "bilinmeyen bir yere götürdüğünü ve ailesiyle bağlantısını kestiğini" söyledi.

Dünyanın konuştuğu olay!  Milli futbolcu, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı! - Resim : 1

SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Libya Review'un haberine göre komite başkanı Ahmed Hamza, futbol yıldızının derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Hamza, "Libya makamlarını gecikmeksizin serbest bırakmaya ve bu çirkin olay ve uygulamaları bir daha tekrarlamamaya çağırıyoruz" dedi.

Dünyanın konuştuğu olay!  Milli futbolcu, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı! - Resim : 2

Zubya'nın kaçırılmasının "özellikle tanınmış biri olduğu için kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Hamza şunları ekledi: "Libyalı yetkililer ayrıca, hukukun üstünlüğünün alenen ihlalini teşkil eden ve ağır insan hakları ihlallerinin en kötü biçimlerini temsil eden gözaltılarA son vermek için çalışmalıdır."

Dünyanın konuştuğu olay!  Milli futbolcu, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı! - Resim : 3

AĞIR BİR SAKATLIK YAŞADI

Zubya, Katar'dan Al-Arabi , Cezayir'den JS Kabylie, Mouloudia Oran ve Tunus'tan Esperance için oynadı. 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Libya milli takımı için mücadele eden futbolcu, şubat ayında yaşadığı ağır bir sakatlık sonrası ameliyat olmuştu.

Hâlâ fizik tedavi gören futbolcunun dolaşmak için koltuk değneklerini kullandığı belirtildi.

Kaynak: The Sun